Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Nieuws leestijd 1 min

Zorgmedewerkers in de wijk snel gevaccineerd

Afgesproken vaccinatiestrategie krijgt vervolg

Link gekopieerd naar klembord

Zorgmedewerkers in de wijk snel gevaccineerd keyvisual

Zorg in coronatijd Foto: Krystle Zonneveld

De vaccinatiestrategie zoals bepaald door het kabinet wordt uitgevoerd volgens afspraak. Dit betekent dat ook zorgmedewerkers in de wijk snel gevaccineerd kunnen worden. ActiZ branchevereniging van zorgorganisaties hecht eraan dat dit snel gebeurt omdat langer uitstel leidt tot grote problemen in de zorg die mensen thuis krijgen. ‘De wijkverpleging is een onmisbare schakel in de keten van zorg en voorkomt opnames in ziekenhuizen en zorgt dat mensen vanuit ziekenhuizen naar huis kunnen.’

Vasthouden aan gekozen strategie

Het is goed dat het kabinet vasthoudt aan de gekozen strategie zodat de groep zorgmedewerkers in de wijk snel vaccinaties kan krijgen. Binnenkort ontvangen de circa 150.000 zorgmedewerkers in de wijkverpleging via hun werkgever uitnodigingen waarmee afspraken bij ggd-locaties gepland kunnen worden. De zorgmedewerkers in de wijk zorgen samen voor in totaal ruim een miljoen thuiswonende mensen die van zorg afhankelijk zijn.

De crisis is nog niet voorbij

Een op de tien zorgmedewerkers is reeds uitgevallen door corona en het ziekteverzuim loopt op veel plekken snel op. De scenario’s van het RIVM met het oog op de toename van de Britse mutatie als dominante virusvariant, zijn niet gunstig. Met het deels stilvallen van wijkverpleging zal het aantal onnodige ziekenhuisopnames zeker toenemen. 'Dat kunnen we ons niet permitteren, zeker niet met de dreiging van een derde coronagolf door de Britse virusmutatie', aldus ActiZ. Tijdige vaccinaties moeten dit helpen voorkomen.