Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Voor ActiZ-leden

Webinar Naar het nieuwe pensioencontract

Georganiseerd door:

ActiZ

In samenwerking met PFZW organiseert ActiZ het webinar ‘Naar het nieuwe pensioencontract’. Daarin praten wij u bij over de voorbereiding van PFZW op de overgang naar het nieuwe pensioenstelsel en de betrokkenheid van ActiZ daarbij. Ook nemen wij u op hoofdlijnen mee in de inhoud van het nieuwe pensioencontract en de keuzes die voorliggen.

Voor wie
Het webinar wordt georganiseerd voor de raad van bestuur/directie en (hoofd) HRM.

Naar het nieuwe pensioencontract
In juni 2019 hebben vakbonden, werkgevers en de overheid een Pensioenakkoord bereikt. De Tweede Kamer heeft in december de Wet toekomst pensioenen aangenomen. Pensioenfonds Zorg en Welzijn is tijdig gestart met de voorbereidingen, met als doel om per 1 januari 2026 de overgang naar het nieuwe pensioencontract te realiseren.

Rol ActiZ in bestuur PFZW en SAPZW
ActiZ is met bestuursleden Jacqueline Joppe en André ten Damme in het bestuur van PFZW direct bij de transitie betrokken. De inhoud van de pensioenregeling behoort, volgens de huidige en de nieuwe pensioenwetgeving, tot het onderhandelingsdomein van sociale partners. Daarom richten zij een onafhankelijke stichting op: de stichting Arbeidsvoorwaarde Pensioen Zorg en Welzijn (SAPZW), waarin ActiZ vertegenwoordigd wordt door Godfried Verkerk. Vergelijkbaar met de onderhandelingen over een nieuwe CAO, onderhandelt onze afgevaardigde in SAPZW met mandaat van de leden over de arbeidsvoorwaarde pensioen. In het webinar krijgt u toelichting op het oprichten van SAPZW en waarom en waarover u in de geplande extra ALV op 23 februari om mandaat wordt gevraagd.

Programma
De Wet Toekomst pensioenen is in december door de Tweede Kamer aangenomen. PFZW wil per 1 januari 2026 overgaan naar het nieuwe pensioencontract. In dit webinar neemt Stef Vermeulen, actuaris bij PGGM, u op hoofdlijnen mee in de inhoud van het nieuwe pensioencontract en de keuzes waar het Pensioenfonds Zorg en Welzijn voor staat. Met Jacqueline Joppe, André ten Damme en Godfried Verkerk gaan wij in gesprek over hun rol als vertegenwoordiger van ActiZ bij inhoud en uitvoering van het nieuwe pensioencontract. U krijgt ook toelichting op het mandaat dat van u wordt gevraagd in de aanstaande ALV van 23 februari.