Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Innoveren Werken Wonen Publicatie

Een duurzame toekomst is een gezonde toekomst

De opwarming van de aarde en de ontwikkelingen van de klimaatcrisis gaan sneller dan gedacht. Alle zorgorganisaties moeten hun bijdrage leveren om onze samenleving duurzaam te maken en de zorg te vergroenen. Er zijn al vele voorbeelden van zorgorganisaties die hard werken aan het behalen van de Klimaatdoelen. De publicatie ‘Een duurzame toekomst is een gezonde toekomst’ laat verschillende van deze duurzame initiatieven in de ouderenzorg zien.

Cover publicatie Een duurzame toekomst is een gezonde toekomst

De voorbeelden in de publicatie zijn slechts een greep uit de landelijke initiatieven. De ene organisatie investeert bewust in verduurzaming van het zorgvastgoed door CO2-reductie en de energietransitie, denk aan isolatie, zonnepanelen en warmtepompen. De andere zorgorganisatie richt zich op een groene en gezonde leefomgeving, lokale inkoop en gezonde voeding.

De stevige verduurzamingsopgave vraagt om versnelling. ActiZ probeert leden zo veel mogelijk te ondersteunen om de versnelling als sector (verder) in te zetten. Deze publicatie laat zien dat er al veel gebeurt, dat is mooi en hard nodig.