Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Voor ActiZ-leden

Presentatiemoment What if Lab

Georganiseerd door:

ActiZ

Programma volgt.

Deze bijeenkomst is bedoeld voor bestuurders, directeuren en innovatiemanagers.

Vanaf mei 2024 zijn ActiZ-leden Archipel, CuraMare en Coloriet samen met ontwerpstudio morgenmakers aan de slag met het maatschappelijk vraagstuk van de zorg voor ouderen. Dit doen zij in een zogeheten What if Lab. De vraag die hierbij centraal staat: ‘Wat als… er zorgzame gemeenschappen zijn, die wederkerig samenleven. Wat betekent dit dan voor de rol van professionals in de ouderenzorg?’ De drie zorgorganisaties gaan de komende periode samen met de ontwerpstudio op zoek naar concrete antwoorden op deze vraag.

Tijdens dit eerste presentatiemoment krijg je een helder overzicht van waar we nu staan in het proces en welke bevindingen er tot nu toe zijn opgehaald. Je bent van harte welkom om mee te denken en actief bij te dragen om richting te geven aan het vervolg van het What if Lab. 

Morgenmakers is als eerste stap in het What if Lab gestart met een verkennend onderzoek onder zorgmedewerkers. Archipel, Curamare en Coloriet doen hieraan mee, samen met een aantal andere zorgorganisaties. Tijdens de bijeenkomst deelt morgenmakers haar eerste bevindingen uit dit onderzoek. Vervolgens gaan we hierover met elkaar in gesprek en formuleren we samen gedeelde inzichten. Ook gaan we aan de slag met het verkennen van verschillende richtingen voor de verdere uitwerking. Dit vormt voor morgenmakers  belangrijke input voor de vervolgstappen in het proces.

Het programma ziet er als volgt uit: 

10.00 uur            Opening en welkomstwoord

10.15 uur             Bevindingen verkennend onderzoek & gedeelde inzichten

11.15 uur              Verkennen van conceptrichtingen: verdere uitwerking proces

12.15 uur             Aankomende activiteiten 

12.30 uur            Einde