Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Nieuws leestijd 1 min

KLM en ActiZ werken samen aan meer zij-instromers ouderenzorg

ActiZ en luchtvaartmaatschappij KLM werken nauw samen om cabin crew van KLM te interesseren voor een overstap naar de ouderenzorg. Onlangs maakte KLM bekend fors te moeten gaan schrappen in het personeelsbestand als gevolg van de coronacrisis. In de ouder

Link gekopieerd naar klembord

KLM en ActiZ werken samen aan meer zij-instromers ouderenzorg keyvisual

Oprechte aandacht - handen samen met kop koffie

Interessant

KLM-medewerkers vormen een interessante doelgroep voor de ouderenzorg. Zij hebben meestal veel ervaring in hospitality en hebben een goede vooropleiding. Het arrangement met KLM behelst, naast informerende webinars en introductiebijeenkomsten, onder meer een oriƫntatiestage van twee maanden, een leer/werktraject (inclusief arbeidsvoorwaarden tijdens de opleiding), een baangarantie na de opleiding. KLM financiert de oriƫntatiestage op detacheringsbasis, de zorgorganisatie verzorgt de rest van het leertraject.

Arrangementen

Naast KLM is het goed denkbaar dat andere sectoren ook interesse hebben deze vorm van intersectorale mobiliteit, met een aantal sectoren, zoals de horeca en de reisbranche. ActiZ voert momenteel al verkennende gesprekken met verschillende partijen voor soortgelijke arrangementen als met KLM.

Media

Donderdag 13 augustus was er veel aandacht in de media voor de samenwerking tussen KLM en ActiZ. Onder andere Nieuwsuur, NOS Radio 1 Journaal en BNR Nieuwsradio berichtten over de samenwerking.