Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Voor ActiZ-leden

Inspiratiesessie: oplossingen vanuit de creatieve industrie

Georganiseerd door:

ActiZ

De vergrijzing gaat niet alleen de zorg aan. Integendeel: het is een vraagstuk van heel Nederland. ActiZ wil dit maatschappelijk probleem aankaarten én oplossingen kunnen schetsen. We zijn ervan overtuigd dat de creatieve industrie de zorgsector verder kan helpen met behulp van social design. ActiZ heeft al een aantal jaren een samenwerking met de creatieve industrie, via de Dutch Design Foundation. Vanuit deze samenwerking organiseren wij een inspiratiesessie ‘oplossingen vanuit de creatieve industrie’ op woensdagochtend 19 juni van 10:00 tot 12.00 uur met inloop vanaf 9.30 en lunch na afloop aan de Oudlaan 4 te Utrecht.

Het programma is als volgt: 

  • 10.00 uur  -  Opening en welkomstwoord
  • 10.15 uur   -  3 Inspirerende voorbeelden

 

  1.  Het Makerscollectief van Reclassering NL en Ministerie van Justitie en Veiligheid door René Poort & Nadiye Çakir,, die een toelichting geven hoe de ontwerpende aanpak binnen de eigen organisatie geïmplementeerd wordt.
  2. Jacoba van Gastel van Rotrap laat zien hoe je gebruik maakt van partners in de wijk/regio om tot nieuwe invulling van vastgoed te komen of hergebruik van bestaand vastgoed. Dit sluit aan bij het organiseren van een zorgzame buurt.
  3. MV Design neemt ons mee naar de Nachtclub en laat zien hoe je op  onwaarschijnlijke momenten (zoals de nacht) andere gesprekken kan voeren met ook andere mensen, waardoor je in contact komt met minder geëigende partners in een wijk. 

     

  • 10.45 uur  -  Uitwisseling in gesprekstafels
  • 11.30 uur  -   Reflectie en afsluiting
  • 12.00 uur  -   Lunch