Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Nieuws leestijd 1 min

Een lichtpuntje voor iedereen in de zorg

De ActiZ nieuwjaarswens

Link gekopieerd naar klembord

Een lichtpuntje voor iedereen in de zorg keyvisual

ActiZ lichtpuntje 2022

Het jaar 2021 was een jaar waarin het coronavirus wederom domineerde. De eerste vaccins werden begin dit jaar gezet en langzaam ging Nederland weer een beetje open. We mochten weer dichter bij elkaar komen en zelfs de mondkapjesplicht was even opgeheven. Maar een paar maanden later, kwam Nederland in de vierde golf en stond de zorg weer onder enorme druk. Daarom dit lichtpuntje.

Ondanks al deze omstandigheden, liet onze sector enorm veel inzet zien. Bijna vijfhonderdduizend medewerkers in de verpleging, verzorging en thuiszorg zorgden 24/7 voor kwetsbaren ouderen en chronisch zieken. Door de grote betrokkenheid van velen kon de zorg, ook onder hele lastige omstandigheden, doorgaan. Met elkaar hebben we de hoop weten vast te houden.

#Lichtpuntjes voor 2022

Daarom heeft ActiZ ook dit jaar een nieuwjaarswens gemaakt: om iedereen in de zorg een hart onder de riem te steken. Nederland licht op van trots! Met elkaar zijn we altijd doorgegaan. Er werd alles aan gedaan om de roosters rond te krijgen. Er is overgewerkt en samengewerkt. Maar de zorg ging nooit op pauze. Daarom dit lichtpuntje. Dat het jaar 2022 vele lichtpuntjes in de (ouderen)zorg mag brengen. Voor medewerkers, cliƫnten, naasten, vrijwilligers, mantelzorgers en iedereen die betrokken is bij de zorg voor ouderen en chronisch zieken.

Bekijk onderstaande video of deel het met iemand die in de zorg werkt.