Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Nieuws leestijd 1 min

ActiZ steunt initiatief Horeca helpt Zorg

Link gekopieerd naar klembord

ActiZ steunt initiatief Horeca helpt Zorg keyvisual

ActiZ helpt horeca

Thuisblijven of handen uit de mouwen? ActiZ branchevereniging van zorgorganisaties brengt het regionale initiatief Horeca helpt Zorg verder. Waar horeca nu zwaar getroffen wordt, neemt het werk in de ouderenzorg, in verpleeghuizen en in de thuiszorg, juist toe.

Ouderenzorgorganisatie NNCZ wilde een win-win-situatie en bood horecapersoneel de mogelijkheid zich in te zetten in de zorg. ActiZ juicht dit toe en zorgt ervoor dat Horeca helpt Zorg in heel Nederland landelijk beschikbaar komt.

Extra hulp

ActiZ-bestuurder José van Vliet: ‘Het initiatief van zorgorganisatie NNCZ is een heel mooi voorbeeld van de creativiteit die nu nodig is in deze crisissituatie. Zorgorganisaties krijgen met moeite roosters  voor zorgmedewerkers rond omdat ze in quarantaine moeten blijven of nog geen duidelijkheid hebben over een testuitslag.

Extra hulp is daarom van harte welkom, de zorg voor ouderen en chronisch zieken kan immers niet stop gezet worden. Ik hoop dat initiatief waardevolle kennismakingen oplevert waar we elkaar kunnen helpen en van elkaar kunnen leren.’   

Gastheerschap

In Noord Nederland startte ouderenzorgorganisatie en ActiZ-lid NNCZ het initiatief Horeca helpt Zorg. NNCZ-bestuurder Roeli Mossel: ‘Gastheerschap staat bij de horeca altijd hoog in het vaandel. Wij kunnen dat gastheerschap nu zeer goed gebruiken. En dat hoeft niet op vrijwilligersbasis, we kunnen hier samen met de werkgever een overeenkomst voor maken, zodat horecapersoneel betaald krijgt en horecawerkgevers een bijdrage in de arbeidskosten krijgen.’

Extra handen van toegevoegde waarde

Horecapersoneel dat interesse heeft, wordt in contact gebracht met de bemiddelaars van www.extrahandenvoordezorg.nl die aanbod en vraag matchen. Ook krijgen geïnteresseerde horecamedewerkers via de Nationale Zorgklas, een initiatief van ActiZ, training om voorbereid te zijn op het werk in de ouderenzorg. Handelingen die zijn voorbehouden aan zorgprofessionals blijven door zorgprofessionals gedaan worden. De extra handen zijn juist van toegevoegde waarde bijvoorbeeld  door extra aandacht te kunnen schenken aan bewoners in verpleeghuizen of te helpen dat familie of naasten bezoek veilig af kunnen leggen.