Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO IZA Duurzaamheid
Innoveren Nieuws leestijd 1 min

Wat kan de zorg leren van de Efteling, maffiabazen en de Metaverse?

Parallellen tussen verschillende bedrijven en de zorg

Link gekopieerd naar klembord

Wat kan de zorg leren van de Efteling, maffiabazen en de Metaverse? keyvisual

Efteling

Digitale transformatie is van cruciaal belang voor bedrijven en organisaties die relevant willen blijven in de moderne wereld. Dat is in de zorg niet anders. Door technologische ontwikkelingen en digitalisering kan de zorg efficiënter en effectiever worden georganiseerd. Dit leidt tot betere cliëntervaringen, een hogere kwaliteit van zorg en kostenbesparingen voor zorgorganisaties. ICT & Health, het zorginnovatie kennisplatform, schreef een reeks artikelen over de parallellen tussen verschillende bedrijven en de zorg. In het e-magazine 'Leidinggeven aan digitale transformatie' lichten we er een paar uit.

Topsport 

In eerste instantie lijken er genoeg overeenkomsten te zijn tussen topsport en de zorg, bijvoorbeeld: presteren onder druk, een goede samenwerking en werken aan je gezondheid. Volgens oud-topsporters in de zorg zijn er echter ook genoeg verschillen en aspecten waar de zorg nog veel van kan leren. Nieuwsgierig geworden? Lees dan verder.

Topsporters

Metaverse 

Heb je weleens van Metaverse gehoord? Waarschijnlijk wel. Maar wat betekent het ook alweer. Facebook, Microsoft, Apple en Google: zomaar wat namen die miljarden euro’s investeren in deze virtuele wereld. Dit biedt ook uitkomsten voor de zorg. Wil je weten wat? Lees het hele artikel hier.

De Efteling 

Er was eens… een hele innovatieve zorginstelling. Toegegeven: een bezoek aan De Efteling is een hele andere ervaring dan een gemiddelde dag in het verpleeghuis. Toch kan de zorg veel leren van de manier waarop het sprookjespark omgaat met innovatie. Zo betrekken ze de hele organisatie bij het innovatieproces en gebruiken ze design thinking om vraagstukken uit te werken. Meer weten? Lees verder.

McDonalds 

Bij McDonalds denk je waarschijnlijk aan vette hamburgers, milkshakes en happy meals, ofwel fastfood. Dit staat haaks op de gezondheidszorg. Maar toch kan de zorg veel leren van de efficiëntie, verduurzaming en de ‘just-do-it’ mentaliteit van de grootste fastfoodketen ter wereld. Wil je weten hoe, lees dan hier verder.

maffia

De maffia 

Georganiseerde misdaad en de zorg, een bizarre vergelijking. Toch zijn er een aantal succesfactoren van de maffia die leerzaam zijn voor de zorg. Denk bijvoorbeeld aan duidelijke en kernachtige communicatie. De maffia kent immers geen managementtaal of jaarverslagen. De top van de organisatie biedt een duidelijk doel en kader voor de mensen die een taak uitvoeren, en vertrouwt erop dat zij het beste weten hoe ze dat moeten bereiken. Daar kunnen we van leren…

Leidinggeven aan digitale transformatie

Meer lezen over leidinggeven aan digitale transformatie? Lees, kijk en luister mee in de inspirerende eerste editie van het e-magazine: 'Leidinggeven aan de digitale transformatie'. ActiZ wil met dit e-magazine laten zien wat de opbrengst is van technologische innovaties en digitale transformatie in de praktijk van de zorg voor ouderen en chronisch zieken. Ook door inzichtelijk en bespreekbaar te maken welke uitdagingen en knelpunten er zijn, kan er gericht gewerkt worden om de zorg op lange termijn duurzaam te organiseren.