Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Innoveren Nieuws leestijd 1 min

Finalisten ActiZ-VGN-WDTM Innovatieprijs bekend

Link gekopieerd naar klembord

Finalisten ActiZ-VGN-WDTM Innovatieprijs bekend keyvisual

Pitchcompetitie

Wie gaat er vandoor met de ActiZ-VGN-WDTM Innovatieprijs 2024? ActiZ, VGN en de vereniging voor zorgtechnologie WDTM willen startups stimuleren die de zorgvernieuwing in de langdurige zorg kunnen versnellen. De vakjury heeft uit alle inzendingen vier finalisten geselecteerd die staan de trappelen om de zorg voor ouderen, gehandicapten en chronisch zieken op te schudden. Deze vier startups met innovatieve oplossingen voor de langdurige zorg, mogen meedoen aan de pitchwedstrijd tijdens de Zorg & ICT Beurs op 11 april in Utrecht.

De winnaar van de competitie wordt beloond met de prestigieuze ActiZ-VGN-WDTM Innovatieprijs.  Naast erkenning krijgt de winnaar begeleiding door een professioneel team van innovators en experts om de start-up verder te brengen.  Dit zijn de finalisten van 2024:

Finalisten Pitchcompetitie

 • Walk in the parQ – ouderdom komt met bewegen
  Walk in the parQ geeft ouderen de mogelijkheid om meer te bewegen tijdens het wandelen. In de wandelingen die zij aanbieden kom je op een route tien houten palen tegen, met daarop een QR-code die gescand kan worden binnen de Walk in the parQ app. Zo krijg je tijdens het wandelen verschillende, en per keer wisselende, oefeningen te zien die helpen om in balans te blijven en kracht te verbeteren.
 • Linksight – een wereld waarin data en privacy hand in hand gaan
  Linksight maakt het mogelijk om gemakkelijk en veilig data-samenwerkingen op te zetten tussen meerdere partijen in de zorg. Met hun platform kan je privacy-vriendelijke analyses doen over elkaars datasets, zónder gevoelige gegevens te delen. Niet met elkaar, en ook niet met Linksight.
 • HELP-T – verbetert veiligheid van kwetsbare personen
  HELP-T is een draagbare badge voor kwetsbare personen met bijvoorbeeld: dementie, verdwalen, verwardheid, beperking, epilepsie en/of allergieën. De badge zorgt ervoor dat, bij een calamiteit, passanten, hulpverleners en zorg professionals direct actie kunnen ondernemen. Door op de HELP-T logo-badge te tikken of de QR te scannen met een mobiele telefoon, biedt het directe toegang tot naam, geboortedatum, noodzakelijke medische informatie, instructies hoe te handelen, navigatie naar de woonlocatie en beltoetsen van contactpersonen of de zorgorganisatie. Daarmee verbetert het de veiligheid, mobiliteit en zelfredzaamheid van kwetsbare gebruikers, ondersteunt het hulpverleners en zorgorganisaties bij calamiteiten en ontlast het naasten en zorgprofessionals, het HELP-T.nu.
 • Micro-Cosmos - een innovatieve oplossing die het comfort en herstel van patiënten aanzienlijk verbetert
  De Micro-Cosmos bedkap zorgt ervoor dat patiënten en cliënten van een rustige slaapomgeving genieten. Dit draagt bij aan een sneller herstel. De bedkap minimaliseert externe prikkels, waardoor een diepere en ontspannen slaap mogelijk is. Bovendien verlicht de bedkap de werkdruk van verpleegkundigen door oproepen en verstoringen in de nacht te verminderen, waardoor zij zich kunnen concentreren op andere belangrijke taken, terwijl de patiënten comfortabel en ongestoord kunnen rusten.

Programma donderdag 11 april

14:45-15:30: Pitchcompetitie ActiZ-VGN-WDTM Innovatieprijs
Vier startups presenteren hun innovatie voor de langdurige zorg. De jury bestaat uit:

 • Alexander van Cappellen, CIO 3.0 van Zorgboog (juryvoorzitter)  
 • Brigitte Boon, bestuurder Academy het Dorp en hoogleraar Tilburg University
 • Sjim Romme, bestuurder van IFOZ (investeerder)
 • Hugo Broekman, bestuurder bij Frionzorg in Zwolle, bestuurder TZA Ijssel-Vecht en lid van de Bestuurlijke adviescommissie Digitalisering en Technologische innovatie van de VGN
 • Jef Mol, bestuurder Thebe
 • Simone Meertens, bestuurder ZuidOostZorg en bestuurder Anders Werken in de Zorg
 • Vinood Mangroelal, CEO KPN Health  

15:30-16:00: Juryberaad

Tijdens het juryberaad krijgen nog eens twee start-ups, Kuura en Doba, de mogelijkheid om zich alvast te presenteren aan het publiek van de Zorg & ICT Beurs.

16:00-16:15: Prijsuitreiking

Laat je ook inspireren op de Zorg & ICT-beurs

Zorg & ICT is het grootste health tech event van Nederland en dé jaarlijkse ontmoetingsplek waar zorgprofessionals leren innovaties succesvol toe te passen om zo samen te werken aan toekomstbestendige zorg. Met het hoofdthema ‘Fit for the future’ is er veel aandacht voor de hot topics als artificial intelligence, cybersecurity, virtuele zorg en databeschikbaarheid. ActiZ is kennispartner van Zorg & ICT en host de mainstage op donderdag 11 april.

Hier kun je je registreren als bezoeker. ActiZ en de finalisten van de pitchcompetitie zijn op 11 april te vinden op de Health Tech Mainstage van 14:45 - 16:15.