Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Werken Nieuws leestijd 1 min

ActiZ trots op samenwerking met KLM

Link gekopieerd naar klembord

ActiZ trots op samenwerking met KLM keyvisual

KLM zij instromers

De coronacrisis brengt veel nieuwe initiatieven tot stand. ActiZ branchevereniging van zorgorganisaties is trots op de samenwerking die dit jaar startte met luchtvaartmaatschappij KLM. Door de coronacrisis moet KLM het personeelsbestand inkrimpen. Samen met ActiZ werden mensen van de cabin crew daarom geïnteresseerd voor een overstap naar de ouderenzorg.

Succes

Tot nu toe namen ruim 270 KLM’ers deel aan informatiebijeenkomsten bij zorgorganisaties: 40 van hen startten met een traject en 35 van hen hebben inmiddels een overstap naar de ouderenzorg gemaakt. De sector hoopt te kunnen leren van de ervaringen die nieuwe collega’s met een KLM-achtergrond meebrengen. De samenwerking is nog niet ten einde, veel mensen binnen KLM wilden de onderhandelingen over het sociaal plan afwachten en kozen daarom niet voor de vrijwillige vertrekregeling. ActiZ beschouwt het project dan ook als een succes. Door de gelegde contacten is de verwachting dat meer mensen interesse zullen tonen als er meer duidelijkheid is over de plannen voor de toekomst van KLM.   

Ouderenzorg aantrekkelijk

Op 19 november publiceerde Zorgvisie over het project. De constatering van de auteur dat het project ‘mislukt’ zou zijn, onderschrijft ActiZ zeker niet. ActiZ heeft veel enthousiaste KLM’ers leren kennen, blije reacties gehoord en ook van belangstellenden die uiteindelijk niet kozen voor een overstap naar de ouderenzorg een oprechte interesse ervaren. Veel KLM’ers hebben de sector op een andere manier leren kennen en weten dat het werk veel meer is dan de stereotype beeldvorming die in het artikel werd gebruikt. Leden van ActiZ stoorden zich dat in Zorgvisie het werk in de ouderenzorg werd weggezet als ‘billen wassen’. Iets dat geen recht doet aan de liefdevolle zorg die 440.000 zorgmedewerkers dagelijks verlenen aan honderdduizenden ouderen.