Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Werken Nieuws leestijd 1 min

Zorg in coronatijd

Artikelenserie over werken in én tijdens de coronapandemie

Link gekopieerd naar klembord

Zorg in coronatijd keyvisual

Mondmasker

Covid-19 vraagt veel van iedereen die werkt in de zorg. Niet alleen in de ziekenhuizen, maar ook in de ouderenzorg en in de zorg thuis. In een artikelenserie laten we zien wat covid-19 voor medewerkers en organisaties betekent. Van duivelse dilemma’s tot kansen, van hoge werkdruk tot mooie samenwerkingen.

Hieronder het overzicht van de verschenen artikelen.

Aflevering 1: Aan het front in de ouderenzorg
Interview met Adrienne de Jonghe, specialist ouderengeneeskunde bij Kennemerhart.

Aflevering 2: ‘Wij krijgen het de hele zomer nog voor onze kiezen’
Interview met John Bos, bestuurder bij Woonzorg Flevoland.

Aflevering 3: 'Mama waarom kies je ervoor om ziek te worden?’
Interview met Jeanette Olivier, verpleegkundige van VariantZorg die er tijdens de coronacrisis voor koos in een thuiszorgteam van Fundis te werken.

Aflevering 4: 'Een overwinning voor alle professionals in de zorg'
Interview met drie medewerkers van ZorgAccent: Erik Vuurboom, directeur Wijkverpleging, Maaike Meijerink, verzorgende IG en Saskia Jongsma, verpleegkundige en wijkverpleegkundige in opleiding.

Aflevering 5: ‘Regionale samenwerking is essentieel’
Interview met Jan Leunis de Beij, directeur Thuiszorg van zorgorganisatie Omring die na ruim zes weken weer aan opschalen durft te denken.

Aflevering 6: 'Ik ben trots op de flexibiliteit van onze medewerkers’ 
Herman Schoemaker, regiomanager wijkverpleging en zorgbemiddeling bij TriviumMeulenbeltZorg, vertelt samen met collega René Kamphuis, wijkverpleegkundige en adviseur kwaliteit, over thuiszorg in coronatijd.

Aflevering 7: 'Je zet niet zomaar even de deur open’
Rivas doet mee aan de landelijke proef rondom de versoepeling van de bezoekregeling. Specialist ouderengeneeskunde (SO) Laura Joosen, SO in opleiding Helen Schaap en directeur langdurige zorg Marcel van der Priem willen van de proef vooral leren hoe ze de bezoekregeling voor alle betrokken zo goed mogelijk kunnen optimaliseren. 

Aflevering 8: Langzaam en voorzichtig op weg naar meer contact
Op 25 mei ging woonzorgcentrum de Heemhaven in Heemstede, een van de 12 locaties van Zorgbalans, na 8 weken sluiting weer heel voorzichtig open voor bezoekers. Een interview met vier betrokkenen: een familielid, verpleegkundige, locatiemanager en strategisch adviseur zorg.

Aflevering 9: Van kantoor naar cohort
Interview met Jean Pierre François van SVRZ, die door de coronacrisis zijn werk als kwaliteitsmedewerker tijdelijk weer inruilde voor de praktijk. Hij zei: 'Als mijn handen harder nodig zijn op een locatie, dan kun je me bellen!' En hij werd gebeld...

Aflevering 10: Reportage Omroep Max: 'Deze mensen hebben recht op goede zorg'
In Rotterdam keek Omroep Max mee met wijkverpleegkundige Nicolien van zorginstelling Laurens. 

Aflevering 11: ‘Vrijwilligers zijn van onschatbare waarde’ Volgens Mireille de Wee, bestuurder bij ouderenzorgorganisatie Mijzo, is het een goed idee om waar mogelijk familie te laten bijspringen nu de bezetting onder druk staat. EenVandaag maakte een reportage over vrijwilliger Onno Donker.

Aflevering 12: Zorghotel helpt ziekenhuizen en thuiszorg. Wat als je als oudere corona krijgt en je het thuis niet redt? Als de rek er bij familie of naasten ook uit is en de zorg ook te intensief wordt voor de thuiszorg? Het zorghotel biedt patiënten coronazorg voor wie ziekenhuis zorg niet (meer) nodig is, maar voor wie thuisblijven ook geen optie is.

Aflevering 13: ‘We willen het volhouden voor de mensen die er nog zijn’
Het programma Nieuwsuur liet zien hoe bewoners in een verpleeghuis zorg krijgen als daar corona is uitgebroken.