delen

feiten en cijfers

ActiZ vindt het belangrijk om inzicht te bieden in de belangrijkste feiten en cijfers van de ouderenzorg. Niet alleen om onze branche te duiden, maar ook omdat we het van belang vinden om de juiste cijfers als uitgangspunt te nemen. Onder meer in het maatschappelijk debat over de ouderenzorg.

ActiZ Benchmark Zorg 2017

De resultaten en trends uit de ActiZ Benchmark Zorg 2017 vindt u hier. Bekijk de resultaten.

 

Infographic 'Aan het werk voor ouderen'

Veel partijen, zowel landelijk als regionaal, werken aan concrete oplossingen voor de arbeidsmarkt. Bekijk de infographic ‘Aan het werk voor ouderen’ om een beeld te krijgen van de arbeidsmarktagenda 2023.

 

Infographic Geriatrische Revalidatiezorg

Geriatrische revalidatiezorg (GRZ) is kortdurende, multidisciplinaire, op herstel gerichte zorg voor kwetsbare patiënten die na een ziekenhuisopname voor revalidatiebehandeling in een verpleeghuis worden opgenomen. Bekijk de feiten en cijfers over GRZ op een rij.

 

Infographic Ouderenzorg nu en in de toekomst

In 2016 woonde 6 op de 7 ouderen thuis, 14% ontvangt ondersteuning thuis en 6% woont in een verpleeghuis. En in 2025? Bekijk de feiten en cijfers op een rij.

 

ActiZ Benchmark Zorg 2016

De resultaten en trends uit de ActiZ Benchmark Zorg 2016 vindt u hier. Bekijk de resultaten.

 

Infographic werken in de ouderenzorg

Deze infographic gaat over de arbeidsmarkt en geeft de meest actuele resultaten van de medewerkermonitor uit de ActiZ Benchmark Zorg. Bekijk de infographic

 

 

Financiële positie zorgorganisaties VVT

Feiten en cijfers over de financiële positie van zorgorganisaties binnen de VVT: nettomarge, investeringen, boekwaarde, budgetratio, solvabiliteit en liquiditeit. Bekijk het overzicht

 

Feiten en cijfers over de verpleeghuiszorg

Hoe zit de verpleeghuiszorg in Nederland in elkaar? Bekijk de feiten en cijfers op een rij.

Wat is verpleeghuiszorg?

En bekijk de animatie Tel je knopen waarin wordt uitgelegd hoe het budget van verpleeghuiszorg wordt besteed