Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Veel gezocht: CAO Duurzaamheid IZA

Aanbevolen

Nieuws leestijd 1 min

Dag van de Zorg voor Morgen: hét moment voor een goed gesprek over ouder worden

Link gekopieerd naar klembord

Dag van de Zorg voor Morgen: hét moment voor een goed gesprek over ouder worden keyvisual

Mensen sturen kaartjes op Utrecht Centraal

Het is vandaag, 30 oktober, de Dag van de Zorg voor Morgen. Hét moment voor een goed gesprek over ouder worden. Daarom heeft ActiZ deze dag omgedoopt tot Nationaal Gespreksmoment 'Praat vandaag over morgen'. Met als doel dat zoveel mogelijk mensen het gesprek met hun naasten aangaan. In aanloop naar het Nationaal Gespreksmoment stond ActiZ vorige week op Utrecht Centraal. Honderden mensen verzonden een ansichtkaart naar iemand om hierover te praten. De komende periode vervolgt ActiZ het gesprek over de toekomst van de zorg met organisaties zoals NS, Rabobank en Alzheimer Nederland.

Met reizigers in gesprek  

Met een campagneteam, ansichtkaarten, postzegels én een brievenbus werden reizigers afgelopen week gemotiveerd om een kaartje te versturen om het gesprek over ouder worden met hun naasten aan te gaan. ActiZ kijkt terug op een succesvolle activatie: vele mensen, jong en oud, gingen in de stationshal het gesprek aan en zijn aan het denken gezet. Aan het einde van de week gingen honderden kaarten met de post mee. 

Uiteraard hopen we dat mensen ook na de Dag van de Zorg voor Morgen hierover doorpraten. Niet alleen vandaag, maar elke dag van het jaar is een goed moment om hier bij stil te staan. Hoe wil jij ouder worden? Wat heb je daarvoor nodig? En van wie? Op www.praatvandaagovermorgen.nl vind je tips en een checklist die je op weg helpt naar een goed gesprek. 

Gesprekstafette

Het gesprek over de toekomst van de ouderenzorg gaat ook na 30 oktober verder. Vanaf half november gaat ActiZ met acht organisaties, waaronder NS, Randstad en Alzheimer Nederland, in gesprek over de uitdagingen van de ouder wordende samenleving. Deze ‘Gesprekstafette’ heeft als doel om een brede, maatschappelijke betrokkenheid bij de toekomst van de zorg voor ouderen te creëren. Hoe kijken verschillende organisaties aan tegen de huidige situatie, wat zien zij op zich afkomen en hoe bereiden zij zich daar op voor? 

Eva van Zelm, vanuit zorgorganisatie Topaz, al jaren actief in de ontwikkeling van de ouderenzorg, zal deze gesprekken begeleiden.

Wie nodig jij uit voor een gesprek over ouder worden? Ga naar www.praatvandaagovermorgen.nl/kaartje en stuur een e-kaartje! Op Praat vandaag over morgen vind je tips en tools die je op weg helpen naar een goed gesprek!