Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Werken aan IT in de gehandicaptenzorg en VVT, 3. Zorgalarmering- en communicatieplatformen

Georganiseerd door:

ActiZ en VGN

ActiZ en VGN bieden een serie online bijeenkomsten over IT infrastructuur. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor degenen die de opdracht hebben te zorgen voor de IT infrastructuur, zoals IT managers. Doel is met en van elkaar leren en uitwisselen over dit onderwerp.

In deze bijeenkomst van IT in de gehandicaptenzorg en VVT gaan we in op de techniek achter zorgalarmering- en communicatieplatformen, ook wel verpleegoproepsystemen genoemd. Steeds vaker worden verpleegoproepsystemen gebaseerd op verouderde technieken zoals zoals DECT, vervangen door systemen met de nieuwste  technieken. Die zijn echter gebaseerd op IT en software, waardoor zorgalarmering- en communicatie  steeds vaker bij de ICT afdeling wordt belegd in plaats van bij de afdeling facilitair. Welke moderne technieken zijn er eigenlijk? Welke zijn toekomstvast? En hoe maak je de een keuze die passend is voor jouw organisatie? En wat zijn randvoorwaarden voor deze techniek?

In deze aflevering vertellen een zorgorganisatie en een adviseur/expert meer over dit onderwerp en gaan zij met jou hierover in gesprek.

ActiZ en VGN ondersteunen onze zorgorganisaties bij de IT component die nodig is om de kwaliteit van zorg hoog te houden. Hiervoor is o.a. de handreiking Generieke basis infranetwerkstructuur voor de care geschreven. Daarnaast organiseren we gedurende het jaar (online) bijeenkomsten om met en van elkaar te leren.