Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Werken aan IT 3, Vernieuwen van ICT-afspraken en verbeteren digivaardigheden

Georganiseerd door:

ActiZ en VGN

ActiZ en VGN bieden een serie online bijeenkomsten over IT infrastructuur. Deze bijeenkomsten zijn bedoeld voor degenen die de opdracht hebben te zorgen voor de IT infrastructuur, zoals IT managers. Doel is met en van elkaar leren en uitwisselen over dit onderwerp.

De opgave waar de VVT voor staat, vraagt veel van de ICT in onze organisaties. Hoe zorg je dat je een goede basis biedt vanuit ICT voor de nodige digitale transformatie in de zorg? En hoe zorg je voor goede, maar betaalbare vernieuwing om vanuit ICT te passen bij de visie op zorg van jouw organisatie? In dit webinar een voorbeeld uit de praktijk. Op 19 april is de VVT organisatie De Zorgcirkel onze gast. Marco Jansen, CIO van De Zorgcirkel, neemt ons mee in een deel van de uitdagingen en laat zien hoe De Zorgcirkel hierin hun weg zoekt.

De zorgcirkel heeft digitalisering en innovatie een duidelijke plaats gegeven in hun visie op zorg, zowel voor cliënten als voor medewerkers. Om hieraan te kunnen voldoen is de strategie herijkt en een nieuwe doelarchitectuur opgesteld en zijn applicaties tegen het licht gehouden. Daarbij zijn nieuwe businesscases opgesteld en op basis hiervan andere afspraken gemaakt met de leveranciers. Dit gaat niet zomaar van de ene op de andere dag, maar kost tijd en aandacht met elle leermomenten die bij een dergelijk proces horen.

Doelgroep: ICT-managers, CIO’s en vergelijkbare functionarissen van ActiZ- en VGN-leden.

ActiZ en VGN ondersteunen onze zorgorganisaties bij de IT component die nodig is om de kwaliteit van zorg hoog te houden. Hiervoor is o.a. de handreiking Generieke basis infranetwerkstructuur voor de care geschreven. Daarnaast organiseren we gedurende het jaar (online) bijeenkomsten om met en van elkaar te leren.