Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Voor ActiZ-leden

Werkbezoek Interzorg 'Circulaire en duurzame zorg in de praktijk'

Georganiseerd door:

Interzorg en ActiZ

Op woensdag 19 oktober 2022 wordt door ActiZ een werkbezoek georganiseerd bij het duurzame servicecentrum van Interzorg Noord Nederland. Dit is een uniek concept waarbij alle logistieke aspecten van de zorgorganisatie bij elkaar worden gebracht op één locatie. De bereiding van maaltijden, het wassen van kleding en het distribueren van hulpmiddelen allemaal onder één dak. Met als doel: niet alleen kostenbesparend te werken, maar ook zo duurzaam mogelijke zorg leveren.

Elly van der Woude, manager INNService, is een van de drijvende krachten achter de totstandkoming van het servicecentrum. Zij geeft tijdens het werkbezoek een kijkje in de circulaire zorg en duurzame visie in de praktijk. Het werkbezoek is onder andere interessant voor medewerkers die zich bezig houden met facilitair, inkoop, vastgoed, duurzaamheid en voor bestuurders.

Programma 19 oktober 2022

  • 12.30 uur            Inloop en lunch
  • 13.15 uur             Kennismaking
  • 13.30 uur            Facilitair en Circulaire zorg en Duurzame visie in de praktijk
  • 14.30 uur            Interactieve verdieping op diensten van servicecentrum
  • 15.00 uur            Rondleiding in het Servicecentrum  
  • 15.45 uur            Afsluiting 

Combinatie van keuken, wasserij en kantoor
In de centrale keuken van het Servicecentrum worden warme maaltijden bereid met natuurlijke en streekgebonden producten zonder additieven. Daarnaast is er in het Servicecentrum een centrale wasserij voor kleding, handdoeken en linnengoed van bijna drieduizend vierkante meter. Duurzaamheid speelt hierbij een belangrijke rol. Zo wordt er gewassen met grondwater en zijn er zonnepanelen op het dak geplaatst voor duurzame energie; het kantoor en de keuken zijn hierdoor volledig gasloos. Daarnaast is het aantal verkeersbewegingen (logistiek) enorm afgenomen, wat de CO2-afdruk positief beïnvloedt.