Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Voor ActiZ-leden

Webinar 'Webinar Experiment nieuwe bekostiging wijkverpleging 2022- 2027

Georganiseerd door:

NZa en ActiZ

ActiZ organiseert samen met de NZa op 15 december aanstaande van 10.30 tot 11.30 uur een webinar over het experiment nieuwe bekostiging wijkverpleging 2022-2027.

Vanaf 2022 start er in de wijkverpleging een nieuw experiment dat 5 jaar gaat duren. In dit experiment kunnen alle gecontracteerde zorgaanbieders gaan werken met door de NZa geformuleerde cliëntprofielen en een andere wijze van vergoeding voor de geleverde zorg overeenkomen met de verzekeraar.

Hoe ziet dit experiment eruit en wat wordt er de komende jaren van partijen verwacht? Hoe neem je deel aan het experiment en wat betekenen die cliëntprofielen voor het verpleegkundig proces en de indicatiestelling? Hoe zit het met de voorspelkracht van de cliëntprofielen en welk onderzoek vindt er plaats naar deze cliëntprofielen? Hoe zit het met de bekostiging van systeemfuncties (zoals die worden genoemd in het NZa advies nieuwe bekostiging wijkverpleging)  in het nieuwe experiment? Wat als je een niet of deels gecontracteerde zorgaanbieder bent?

Op deze vragen wordt ingegaan tijdens het Webinar. Ook is er uiteraard gelegenheid tot het stellen van vragen.

De informatie van de NZa over dit nieuwe experiment vindt u hier.

Doelgroepen: professionals, beleidsadviseurs, controllers en management wijkverpleging.

Heeft u vragen algemene vragen m.b.t. dit Webinar neem dan contact op met Pascale v.d. Hoven p.van.den.hoven@actiz.nl of 06 21258873.