Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Voor ActiZ-leden

Webinar Statushouders in de Zorg

Georganiseerd door:

ActiZ

De krapte op de arbeidsmarkt, en ontwikkelingen zoals de toename van werkdruk, onderstrepen de urgentie om zoveel mogelijk mensen enthousiast te maken voor de zorg. Daarbij zijn alle talenten welkom, ook van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals statushouders. Veel statushouders willen graag in de zorg werken, maar weten niet waar ze kunnen beginnen of hebben niet de geschikte diploma’s. In de afgelopen jaren zijn er tal van programma’s en projecten gestart, met als doel om statushouders in te laten stromen in de zorg, bijvoorbeeld via een combinatie van werken, een zorgopleiding en taalles.

Wil je als werkgever aan de slag met statushouders maar weet je niet hoe je dit moet aanpakken? In dit Webinar laten we zien hoe verschillende zorgorganisaties dit in de praktijk hebben aangepakt.

Kennemerhart heeft in samenwerking met het Nova College een leerwerktraject ontwikkeld voor statushouders om kennis te maken met de ouderenzorg. In dit leerwerktraject volgen statushouders een voortraject van twintig weken ter voorbereiding op de gecombineerde niveau 3-opleiding Verzorgende Individuele Gezondheidszorg (VZ IG) en Maatschappelijke Zorg (MZ).

Zuyderland Zorgcentra heeft in het kader van het project ‘In de Zorg- Uit de Zorgen een speciaal scholingstraject ontwikkeld voor statushouders met individuele on-the-job-begeleiding. Hierbij wordt ook aandacht besteed aan positieve beeldvorming over statushouders als zorgmedewerker bij teams en zorgorganisaties.

Tijdens dit Webinar schenken we aandacht aan:

  • Waarom deze trajecten gestart zijn in hun regio?
  • Wie hebben zij hierbij betrokken (onderwijs, Gemeente)
  • Waar liepen ze tegenaan?
  • Wat is er nodig om tot een goede aanpak te komen?

Hierbij wordt gekeken naar:

  • Hoe heeft de werving van statushouders plaatsgevonden?
  • Wat zijn belangrijke randvoorwaarden bij het inzetten van statushouders.
  • Lessons learned van deze programma's.

Doelgroep:

Het Webinar is interessant voor HR-professionals, recruiters en opleidingsfunctionarissen en iedereen die geïnteresseerd is in de instroom van statushouders.