Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Voor ActiZ-leden

Webinar 'Praat vandaag over morgen in de regio Capelle Krimpen'

Georganiseerd door:

ActiZ

Maatschappelijk debat over de toekomst van de ouderenzorg met inwoners van Capelle en Krimpen aan den IJssel.

Zes ouderenzorgorganisaties in de regio Capelle en Krimpen aan den IJssel ontwikkelden met elkaar een toekomstvisie op ouderenzorg in de regio. Een van de speerpunten: een maatschappelijk debat met inwoners.

Met ondersteuning vanuit de ActiZ-campagne Praat vandaag over morgen, zijn de organisaties het afgelopen jaar op verschillende manieren in gesprek geweest met inwoners, gemeenten, welzijn- en zorgorganisaties.

Achtergrond

Ouderenzorgorganisaties De Vijverhof, De Zellingen, Cedrah, Aafje, Lelie Zorggroep en Humanitas pakten de handschoen op. Onder het motto ‘Praat vandaag over morgen’ zijn zij in 2021 op verschillende manieren met inwoners in gesprek gegaan. De opbrengsten uit die gesprekken vormden de input voor een maatschappelijk debat, dat op 22 september plaatsvond in Capelle aan den IJssel. Bijna 300 inwoners namen fysiek en online deel aan het debat. In de regio is een grote bereidheid van inwoners en organisaties om dit vraagstuk op te pakken. Zij zien de toekomst van de ouderenzorg als collectieve opdracht.

Vandaag delen Frida van der Sloot (De Zellingen), Erwin Korevaar (Cedrah) en projectleider Eveline Schavemaker hun ervaringen van afgelopen periode.

Waarom gingen zij in gesprek met inwoners over de toekomst van de ouderenzorg? Wat was hun aanpak, wat ging er goed? En hoe nu verder?

Het programma is als volgt:

Update campagne Praat vandaag over morgen
Sanne Boon van ActiZ geeft een korte update over de ActiZ-campagne Praat vandaag over morgen. Hoe staat het ervoor, wat gaan we komende periode doen?

Context en visie
Bestuurder van de Zellingen, Frida van der Sloot, verteld over de toekomstvisie die de zes ouderenzorgorganisaties als bestuurlijk platform hebben geformuleerd. Hoe vertaalden zij die visie naar een plan van aanpak? En wie heeft welke rol en verantwoordelijk?

Gesprek inwoners
Vervolgens vertelt Eveline Schavemaker over de aanpak van de gesprekken met inwoners.

Hoe hebben zij dat in Capelle en Krimpen aan den IJssel aangepakt. Wat viel op? Wat waren de belangrijkste rode draden?

Maatschappelijk debat ‘Morgen gebeurt het’
De rode draden uit de gesprekken vormden de input voor een maatschappelijk debat, met inwoners en gemeenten, welzijns- en zorgorganisaties. Frida, Eveline en Erwin gaan in op hun ervaringen, de opbrengsten en de vervolgstappen voor partijen in Capelle en Krimpen aan den IJssel.