Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Webinar 'onplanbare nachtzorg'

Georganiseerd door:

ActiZ, VWS, Zorgthuisnl en ZN

In 2019 hebben ActiZ, V&VN, Zorgthuisnl en ZN een gezamenlijk kader voor toekomstbestendige wijkverpleging opgesteld. Daarin zijn uitgangspunten opgenomen voor onplanbare nachtzorg, met als doel dat deze zorg eind 2021 in heel Nederland dekkend is georganiseerd. Op 3 juni organiseren de initiatiefnemers van het kader een webinar over de uitvoering van onplanbare nachtzorg in de praktijk.

Samenwerking is eerste stap

Voor onplanbare nachtzorg moeten er altijd professionals bereikbaar en beschikbaar zijn, terwijl relatief weinig cliënten onverwacht nachtzorg nodig hebben. De eerste stap naar goede en efficiënte onplanbare nachtzorg is daarom samenwerking tussen zorgaanbieders. Uit een evaluatie van Berenschot blijkt dat zorgaanbieders in de meeste regio's al afspraken hebben gemaakt over nachtzorg. Ze volgen daarbij grotendeels de aanwijzingen van het gezamenlijk kader. Toch is er nog een weg te gaan voordat onplanbare nachtzorg landelijk dekkend is geregeld.

Inspiratie uit de praktijk

In het webinar op 3 juni gaan drie zorgaanbieders met elkaar in gesprek over hun ervaringen met de uitvoering en bekostiging van onplanbare nachtzorg. Is jouw organisatie nog niet aan de slag met het kader, laat je dan tijdens het webinar inspireren door deze voorbeelden uit de praktijk.

Programma

  • 15:00 – 15:05: Opening en introductie
  • 15:05 – 15:10: Rapportage Berenschot
  • 15:10 – 15:50: drie zorgaanbieders en een zorgverzekeraar met elkaar in gesprek over hun ervaringen met de uitvoering en bekostiging van onplanbare nachtzorg.
  • 15:50 – 15:55: Q&A en tips en tops
  • 15:55 – 16:00: Afsluiting

Voor wie

Directeuren van organisaties binnen de wijkverpleging en iedereen die geïnteresseerd is in het verbeteren van onplanbare nachtzorg.