VVT-Informatisering

Verslag van e-health 2019

Van 21 tot en met 26 januari 2019 vond voor de derde keer de jaarlijkse landelijke e-healthweek plaats. Tijdens deze week organiseerden 310 partners samen meer dan 270 evenementen door heel Nederland om zoveel mogelijk mensen met e-health in contact te brengen en hen de mogelijkheden ervan te laten ervaren. Zie hier het activiteiten overzicht. Tijdens de week werd de landelijke kennissite digitaal-vaardig.nl gelanceerd. Deze zal worden doorontwikkeld voor de ouderenzorg.

Minister de Jonge stuurde een verslag naar de Tweede Kamer waarin verslag wordt gedaan van de activiteiten en de bezoeken die door het ministerie van VWS werden afgelegd, oa bij Tante Louise in locatie Vissershaven.

Infographic en feiten

Een overzicht over de week en deelnemers is vastgelegd in deze infographic.

Bezoekers waren positief over evenementen e-healthweek 2019. Lees hier meer over de feiten.

Kennissite gelanceerd

Tijdens de week werd de landelijke kennissite digitaal-vaardig.nl gelanceerd. De kennissite is geïnitieerd door zorgorganisatie ’s Heeren Loo om hun eigen medewerkers te ondersteunen in het bevorderen van digitale vaardigheden. Het platform wordt doorontwikkeld naar een landelijk platform waar alle (toekomstige) zorgprofessionals aan de slag kunnen met het verbeteren van hun digitale vaardigheden. ActiZ is blij dat deze site wordt doorontwikkeld voor de ouderenzorg.

Links

In de brief aan de Tweede Kamer staan linkjes naar activiteiten en werkbezoeken die die door verschillende bewindspersonen werden afgelegd.

Hier vindt u de linkjes:

1-DSC_0443