01 februari 2018VVT Nieuws, Wonen

Actuele ontwikkelingen rond verduurzaming zorg

Negen zorgorganisaties vervangen hun traditionele verlichting door zuinige ledverlichting. De deelnemende zorgorganisaties besparen daarmee fors op het energieverbruik en CO2-uitstoot. Intrakoop en Philips Lighting hebben daartoe een overeenkomst gesloten. Ook andere zorgorganisaties kunnen hier gebruik van maken.

Zie hier voor meer informatie over de collectieve inkoop van ledverlichting.

Green Deal 2018

ActiZ is samen met andere branches met VWS in overleg over duurzaamheid. Dit overleg moet uitmonden in een nieuwe Green Deal voor de zorgsector. In dit kader heeft ActiZ eerder een oproep geplaatst voor initiatieven rond energiebesparing in recente nieuwbouw of nog te realiseren nieuwbouw. De reeds binnengekomen reacties bieden al een goed beeld over de ambities en de voorwaarden waaronder deze ambities realiseerbaar zijn. Voorbeelden zijn niettemin nog steeds zeer welkom.

NHC en duurzaamheid

Daarnaast is ActiZ, samen met VGN en GGZ-Nederland, in overleg met de NZa over de NHC-vergoeding in relatie tot de investeringen in duurzaamheid. De NZa laat nu onderzoek doen naar de toegenomen eisen rond duurzaamheid (en brandveiligheid) voor de NHC. 

1-DSC_0066-001