11 april 2017Ondernemerschap, VVT Nieuws, Zorg

ActiZ werkt met KiesvoorjeZorg.nl aan profilering geriatrische revalidatiezorg: doet u mee?

 

ActiZ werkt samen met KiesvoorjeZorg.nl aan het ontsluiten van cliëntinformatie voor de geriatrische revalidatie zorg (GRZ). Aanbodinformatie over de GRZ wordt nog vóór de zomer openbaar via KiesvoorjeZorg.nl. Daarnaast start een pilot voor het verzamelen van cliëntreviews voor GRZ-locaties. U kunt zich vanaf nu aanmelden wanneer u GRZ-gegevens wilt laten plaatsen op KiesvoorjeZorg.nl of wanneer u wilt deelnemen aan de pilot.

 

Het belang van cliëntkeuze-informatie

Voor cliënten is het belangrijk dat zij goed zicht hebben op het actuele aanbod van zorgorganisaties. Om hieraan tegemoet te komen is ActiZ -op basis van de VVT-database- een samenwerking aangegaan met drie websites: ZorgkaartNederland.nl, KiesvoorjeZorg.nl en Woonz.nl. Deelname aan deze sites is voor ActiZ leden extra voordelig. ActiZ breidt deze samenwerking nu uit door informatie voor de geriatrische revalidatiezorg inzichtelijk te maken.

De diverse locaties waar deze vorm van zorg geleverd wordt, zullen als specifieke ‘GRZ’ locatie te vinden zijn op KiesvoorjeZorg.nl. Daarnaast zal er op de site meer informatie komen over de geriatrische revalidatiezorg in algemene zin.

Op dit moment verkent ActiZ welke aanpassingen in de VVT-database noodzakelijk zijn voor het doorleveren van de juiste informatie aan KiesvoorjeZorg.nl. Hierbij laat zij zich adviseren door leden. De aanpassingen in de database gaan o.a. over het opnemen van de opnameduur van cliënten in de GRZ, het percentage cliënten dat terugkeert naar de oorspronkelijk thuissituatie, de soorten zorg die worden geleverd (doelgroepen, ambulante zorg) en het type behandelaren. Deze informatie wordt vervolgens op KiesvoorjeZorg.nl getoond, wanneer u hiervoor toestemming geeft.

ActiZ is daarnaast in gesprek met Zorgkaartnederland.nl om te kijken of deze specifieke aanbodinformatie voor de GRZ op termijn ook op ZorgkaartNederland kan worden geplaatst.

Cliëntwaarderingen: pilot voor de GRZ

KiesvoorjeZorg.nl krijgt regelmatig vragen van zorgaanbieders of zij ook cliëntwaarderingen willen plaatsen. In overleg met ActiZ starten zij nu met een pilot voor de GRZ. Voor de ontwikkeling van de reviews zijn zij op zoek naar zorgaanbieders die willen deelnemen aan de pilot én die mee willen denken over de aanpak voor de verzameling van reviews bij cliënten, zodat een gedegen beeld kan worden verkregen.

Aanmelden?

Voor het plaatsen van GRZ-gegevens op KiesvoorjeZorg.nl is een abonnement op KiesvoorjeZorg noodzakelijk. De kosten hiervoor zijn  € 49,50 per jaar per locatie ex. BTW. U kunt zich aanmelden voor een abonnement op KiesvoorjeZorg.nl door een mail te sturen aan vvtdatabase@actiz.nl. Wilt u in de mail uw adresgegevens van de GRZ-locatie(s) vermelden? U ontvangt dan zo spoedig mogelijk een unieke VVT-ID code voor de locatie(s) en uitleg over het invullen van de gewenste gegevens.

Wilt u deelnemen aan de pilot om waarderingen te verzamelen van GRZ-cliënten op KiesvoorjeZorg.nl? Ook dan kunt u zich aanmelden via vvtdatabase@actiz.nl. KiesvoorjeZorg.nl neemt dan zo spoedig mogelijk contact met u op. U kunt zich aanmelden voor de pilot tot 30 april a.s.        

1-DSC_0239