VVT-Kwaliteit

Op zoek naar voorbeelden?

Zorgorganisaties zijn volop aan de slag om de zorg nog beter te maken, of slimmer te organiseren.  Kennisdeling is een manier om goede ideeën en geslaagde projecten verder te brengen. 
 
ActiZ verwijst u daarom graag naar diverse platforms waar u uw hart op kunt halen.

 

Podium op actiz.nl
Op het ledenpodium plaatsen leden hun eigen artikelen en berichten over mooie, leuke en/ of innovatieve activiteiten, projecten en initiatieven. Je plaatst het heel eenvoudig zelf.
Volg de stappen achter de knop 'artikel aanmaken'. 

Bekijk hier het podium en plaats zelf een bericht!

 

Waardigheid & Trots: Ruimte voor verpleeghuizen
In het programma Waardigheid en trots van Staatssecretaris Van Rijn krijgen 670 locaties van 151 zorgorganisaties in de ouderenzorg de ruimte om af te wijken van de bestaande wet- en regelgeving om de kwaliteit van hun verpleeghuiszorg verder te verbeteren. Volg deze nieuwe praktijk op de website Waardigheid en trots

 

Wat kun je doen tegen eenzaamheid?
Op Zorgtegeneenzaamheid.nl staan instrumenten, tips en ervaringen uit de praktijk voor professionals in de ggz, ouderen- en gehandicaptenzorg en het sociaal werk.
Wil je in je organisatie de aandacht voor eenzaamheid versterken? Bestel de gratis actiekaart!
Zorgtegeneenzaamheid.nl is een initiatief van Coalitie Erbij.

www.zorgtegeneenzaamheid.nl

 

Zorginzicht.nl en erkenningstraject
Zorginstituut Nederland verzamelt voorbeelden van verbeterprojecten in de langdurige zorg op de website zorginzicht.nl.

Een erkenningscommissie met onafhankelijke experts kan praktijkvoorbeeld beoordelen.  Het wordt een officieel erkende interventie als deze goed onderbouwd en/of effectief is. Bij dit erkenningstraject ondersteunen Vilans en het Trimbos instituut. 

Lees meer  

 

Meldpunten in de zorg
ZorgWijzer.nl biedt een overzicht van de meldpunten die beschikbaar zijn in de zorg. En ziet u voor wie ze bedoeld zijn, met welke klachten u terecht kunt en wat ermee wordt gedaan. 

 


Op zoek naar inspiratie?

NED7.nl

NED7.nl is een online start-up die samen met partners content maakt over ouder worden en alles wat daarbij hoort. Dat is met elkaar zorgen voor morgen!

www.ned7.nl

 

Marieke-Janssen.JPG
WZ

Marieke Janssen