VVT-Informatisering

Een netwerkinfrastructuur bouwen. Hoe doe ik dat?

Niets is zo frustrerend voor medewerkers als trage en ingewikkelde ICT-applicaties en internetverbindingen die afbreuk doen aan positieve ervaring. Eén van de belangrijke oorzaken van het falen van nieuwe technologie is, naast het veranderkundig proces, de onderliggende netwerkinfrastructuur. Deze infrastructuur is vaak niet ondersteunend (meer) aan de gebruikte technologie en daarmee ook niet ondersteunend aan het primaire zorgproces én het werkplezier van de medewerkers.

Handreiking Netwerkinfrastructuur

Een handreiking geeft inzicht in het verband tussen de netwerkinfrastructuur en technologische toepassingen binnen een zorgorganisatie. Daarnaast biedt het handvatten om dit onderwerp te agenderen in de eigen zorgorganisatie en te komen tot een generieke basisinfrastructuur die past bij uw zorgorganisatie en uw medewerkers faciliteert bij het werken met de ICT van nu en morgen. 

De handreiking is opgesteld door Wijtz en Coreon in opdracht van ActiZ en VGN.

Voorbeeld: Groenhuysen ontwikkelde online zorg- en behandelomgeving

Lidorganisatie Groenhuysen ontwikkelde een nieuwe IT visie met een aantal uitdagingen. De traditionele ECD-omgeving is omgevormd tot een modulair applicatielandschap met scheiding tussen professionele systemen (zorgprofessionals), administratieve systemen (backoffice) en systemen voor zorgtechnologie. Deze zijn onderling met elkaar gekoppeld; het methodisch werken wordt op eenvoudige wijze ondersteund en gegevensuitwisseling is hierdoor eenvoudiger. Er is een regionale digitale infrastructuur ingericht waarover e-Overdracht en de verpleegkundige overdracht (algemeen, wondzorg, Medisch Specialistische Verpleging Thuis) plaatsvindt.

Lees hier het persbericht. 

 

1-DSC_0927-001
I.

Inge Steinbuch-Linstra