Vacature Beleidsadviseur voor 32 - 36 uur

Heb jij affiniteit met vraagstukken op het gebied van contractering van zorg en wil jij je namens onze leden inzetten voor goede financiering van de zorg, zowel voor de zorg thuis als kortdurende zorg? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wil jij werken in een van de meest dynamische sectoren in Nederland. Kom dan werken voor de ouderenzorg. Als beleidsadviseur bij ActiZ houd jij je bezig met de verdere verbetering van de zorg thuis en de zorg voor ouderen in Nederland. Hoe zorgen we ervoor dat deze nu en in de toekomst van een goed niveau blijft? ActiZ - de branchevereniging van en voor 400 zorgorganisaties in de verpleeghuiszorg, zorg thuis en jeugd – zet zich hiervoor in. Onze leden zorgen met bijna 400.000 medewerkers dag in, dag uit voor meer dan twee miljoen mensen. Daarmee vormen onze leden een onmisbare schakel in de Nederlandse maatschappij en vinden we elkaar op gemeenschappelijke thema’s als arbeidsmarkt, kwaliteit, technologie en samenwerking. De sector die wij vertegenwoordigen is volop in beweging en dat vraagt dat we ons steeds aansluiten bij de vraag van cliënten. Om dit zo goed mogelijk te ondersteunen zijn we op zoek naar een nieuwe collega. Bij ActiZ werk je samen met zo’n 80 collega’s aan een gemeenschappelijk doel: goede zorg voor nu en later. 

Werken aan voorwaarden voor goede zorg thuis (wijkverpleging) en kortdurende zorg (revalidatie en herstel)

Dit wordt het werkveld, waarvoor jij je gaat inzetten.  Als samenleving willen we voor kwetsbare mensen betaalbare, goede en toegankelijke zorg en ondersteuning, op het juiste moment en op de juiste plaats. Zorg die wordt geboden door professionals die met plezier aan het werk zijn en voldoende aandacht hebben voor de mensen. Het is aan ActiZ om zich hard te maken dat deze zorg op een goede manier bekostigd en gecontracteerd wordt. Hoe zorgen we ervoor dat we voldoende financiële ruimte hebben om aan de vraag te blijven voldoen en tegelijkertijd te innoveren? Denk daarbij bijvoorbeeld aan de inzet van e-health om het cliënt en medewerkers gemakkelijker te maken.  De uitdagingen die de toenemende vergrijzing en het tekort aan zorgpersoneel met zich meebrengen maken dat wij nu moeten handelen om ook in de toekomst (kwalitatief goede) zorg te kunnen leveren.

Wat ga je doen?

Jouw inzet is erop gericht om in nauwe samenwerking met twee collega’s (die zich primair richten op de strategische vraagstukken) en in overleg met de zorgverzekeraars en andere partijen zoals de NZa de collectieve belangen van onze leden op het gebied van zorgtarieven/contracten te behartigen. Je neemt deel aan landelijke overleggen (taak- en werkgroepen) met als resultaat een zo optimaal mogelijk contracteerklimaat voor onze leden.

Het contact dat jij hebt met de leden van ActiZ over wat zij belangrijk vinden en nodig hebben, maakt dat jij scherp hebt wat de inzet van je lobbybeleid is. Je legt verbanden tussen de regelgeving van zorgsoorten als de wijkverpleging, eerstelijnsverblijf, GRZ en de Geneeskundige zorg voor specifieke patiëntgroepen en de vertaling naar het inkoopbeleid van zorgverzekeraars. Je ondersteunt leden door het maken van  analyses op het inkoopbeleid en bent aanspreekpunt voor vragen over contractering en inkoopbeleid.

Daarnaast bouw jij samen met andere ActiZ collega’s aan data-gedreven informatie die onze leden inzicht geven in het contracteerproces op landelijk niveau. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het houden van enquêtes, beschikbaar stellen van spiegelinformatie en organiseren van informatiebijeenkomsten en klankbordsessies.

Je hebt een netwerk of bouwt dit verder op met de verschillende stakeholders in de zorg.

Wat wij zoeken

Je bent doeltreffend, analytisch, een echte netwerker en onderhoudt proactief contact met samenwerkingspartners en leden Je bent flexibel en hebt dus geen 9 tot 5 mentaliteit. Je steekt graag de handen uit de mouwen. Je beschikt over WO werk- en denkniveau  Je bent bekend met Zvw contractering, zorgtarieven en de actuele ontwikkelingen op dat gebied.

Kennis van of ervaring met contractering en zorgtarieven is een grote pré. Je hebt een stevige persoonlijkheid en kan goed samenwerken, je bent daarnaast praktisch en oplossingsgericht. Als je wilt werken aan een van de grootste maatschappelijke opgaven van dit moment dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat wij bieden

Een boeiende functie in een gedreven team. Wij bieden, afhankelijk van je ervaring een salaris van maximaal € 5.377,-- bruto per maand op basis van 36 uur per week.

Je krijgt de mogelijkheid om je te ontwikkelen door trainingen en opleidingen. Daarnaast kent ActiZ goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder goede faciliteiten voor thuiswerken en de mogelijkheid om flexibel te werken, 13e maand, regeling keuze in arbeidsvoorwaarden, een loopbaan- en opleidingsbeleid. De locatie is vlakbij het centrum Utrecht met goede parkeergelegenheid.

Word jij onze nieuwe collega?

Wil je meer weten voor je solliciteert? Neem dan contact op met een van de beleidsadviseurs: Dharma Behari, 085-0772012 of Kelly Schroeder, 085-0772038

De eerste ronde van de sollicitatiegesprekken staat gepland op 7 december.

Belangstelling? Wij kijken uit naar je motivatiebrief en CV, graag uiterlijk 29 november 2020 sturen naar solliciteren1@actiz.nl t.a.v. Helène Oosenbrug, team HR.

ActiZ,

Postbus 8528

3503 RG Utrecht

www.actiz.nl

 

                                         

Dharma Behari
Kelly Schroeder