Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Vacature Beleidsadviseur JGZ voor 32 uur per week

Wij als Team Jeugd van ActiZ zijn op zoek naar een enthousiaste, ondernemende en doortastende collega die samen met ons - voor en met onze leden - aan de slag gaat!

Geen kind mag tussen wal en schip vallen! Ben jij op zoek naar een veelzijdige en uitdagende baan bij een ondernemende organisatie? En wil je samen met ons en de leden van ActiZ Jeugd echt werk maken van de toekomst van de jeugdgezondheidszorg (JGZ) en jeugdhulp. Solliciteer dan naar deze functie. ActiZ - de branchevereniging van en voor 400 zorgorganisaties in de verpleeghuiszorg, zorg thuis en jeugd – zet zich in voor goede zorg nu en in de toekomst. De leden zorgen met bijna 400.000 medewerkers dag in, dag uit voor meer dan twee miljoen mensen. Daarmee vormen onze leden een onmisbare schakel in de Nederlandse maatschappij. De sector die wij vertegenwoordigen is volop in beweging en dat vraagt dat we ons steeds aansluiten bij de vraag van degenen die zorg nodig hebben.

Wat ga je doen?

Goede zorg voor alle kinderen! Om dit voor elkaar te krijgen is het belangrijk om nu echt werk te maken van de transformatie. Inzetten op preventie, inzetten op (nieuwe) technologie, het anders organiseren van de JGZ, beter en meer gebruik maken van data en het opzetten en organiseren van netwerken rondom het kind en zijn gezin is de opdracht voor de komende periode. Waarbij partijen (meer gaan) samenwerken en de sector het vertrouwen en commitment krijgt die het verdient.

Vanuit het bureau van ActiZ ondersteunen en faciliteren we organisaties (JGZ, (Thuis)zorg en CJG’s) bij deze transformatie naar efficiënte en effectieve organisaties voor de JGZ en lichte ambulante jeugdhulp. De zorgorganisaties profileren en positioneren zich opnieuw in het snel veranderende domein van de (preventieve) zorg voor jeugd. ActiZ Jeugd volgt deze ontwikkeling als belangenbehartiger voor haar leden op de voet en stimuleert deze waar mogelijk.

Als collega ben je in staat om samen met het team en de leden tot vernieuwende, creatieve ideeën te komen. Je houdt je op de hoogte van de belangen van de leden, je beantwoordt hun vragen en indien nodig vertaal je deze signalen naar beleid. Je bent secretaris van het ActiZ jeugd bestuur. Je vertegenwoordigt ActiZ in verschillende overlegsituaties en werkgroepen met de overheid en andere stakeholders. Je onderhoudt het (social) media account van ActiZ jeugd en informeert onze leden.  

Wil je meer weten over ActiZ jeugd en het team en waar wij ons mee bezighouden? Kijk dan verder op onze website https://www.actiz.nl/jeugd

Wij vragen

  • Je hebt een WO werk- en denkniveau en een uitstekend analyserend vermogen.
  • Je bent en werkt gestructureerd, resultaatgericht en kunt kaders stellen en projectmatig werken in een complexe omgeving met mogelijke tegenstrijdige belangen.
  • Teamspirit: samenwerkingsgericht en collegiaal
  • Stressbestendig
  • (specifieke) deskundigheid binnen de jeugdgezondheidszorg is een pré
  • (specifieke) deskundigheid in informatievoorziening is een Pré
  • Goede (schriftelijke en mondelinge) communicatieve - en onderhandelingsvaardigheden.
  • Brede interesse in alle inhoudelijke onderwerpen van de JGZ zoals richtlijnontwikkeling, informatievoorziening, preventie, ontwikkeling in opleidingen professionals, arbeidsmarktontwikkeling en zorginhoudelijke onderwerpen
  • Doorzettingsvermogen om veranderingen tot stand te brengen

Wij bieden

Een uitdagende baan met veel zelfstandigheid en ruimte voor ontwikkeling. Samen met jou werken wij graag aan mooie resultaten voor onze leden in een open, informele en collegiale organisatie. Het salaris bedraagt maximaal € 5.377,-- per maand bij een fulltime werkweek van 36 uur en is afhankelijk van opleiding, deskundigheid en ervaring.

ActiZ kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder opleidingsmogelijkheden, flexibele werktijden/thuiswerkmogelijkheden, bedrijfsfitness, eindejaarsuitkering en keuze in arbeidsvoorwaarden. We zijn gehuisvest in een modern kantoor vlakbij het centrum en beschikken over goede parkeervoorziening. Voor nu geldt dat we de adviezen van de regering opvolgen en zoveel mogelijk vanuit huis werken.

Het team

Het ActiZ-bureau heeft zo’n 80 medewerkers en bestaat uit de kernteams Jeugd, Zorg Thuis (ZT), Wonen & Zorg (W&Z), Revalidatie & Herstel (R&H) en een tweetal overkoepelende themateams: Arbeid en Informatisering.

Als jij onze nieuwe collega wordt, vorm je samen met de afdelingsdirecteur, een communicatieadviseur en twee secretaresses het kernteam Jeugd.  In nauw contact met het afdelingsbestuur (9 bestuurders/directeuren) zet het team Jeugd zich in voor de belangen van de leden. Binnen het ActiZ-bureau werkt het team op verschillende aandachtsgebieden tevens samen met collega’s van andere teams.

Word jij onze nieuwe collega?

Wil je meer weten voordat je solliciteert? Neem dan contact op met Angela Bransen, afdelingsdirecteur Jeugd, telefoonnummer 06-52025447.

Je sollicitatie kun je uiterlijk 27 juni 2021 per e-mail sturen naar solliciteren2@actiz.nl t.a.v. Helène Oosenbrug, team HR.

ActiZ,
Postbus 8258
3503 RG Utrecht
www.actiz.nl 

Acquisitie naar aanleiding van deze werving wordt niet op prijs gesteld.