wonen

Duurzaamheid

Duurzaamheid is het verlagen van de CO2 uitstoot van vastgoed, en tegelijkertijd ook de gezondheid van cliënten en de duurzame inzetbaarheid van werknemers. Het gaat om het creëren van een gezond leefklimaat, waarin milieuvervuiling wordt tegengegaan. Ouderenzorg en duurzaamheid zijn daarmee met elkaar verbonden.

ActiZ heeft in oktober 2018 daarom samen met andere branche- en zorgorganisaties de Green Deal Zorg 2.0 ondertekend. Dit betekent dat ActiZ de doelstellingen van de vier pijlers van de Green Deal ondersteunt: de Co2 reductie van de gebouwde omgeving; het bevorderen van circulaire bedrijfsvoering; het verminderen van medicijnresten in het afvalwater; en het verbeteren van een gezond leef-/werkklimaat.

Vernieuwingen en ontwikkelingen op gebied van zorgvastgoed, wonen en de combinatie wonen, welzijn, zorg en duurzaamheid.

 

76

netwerk

Netwerk coördinatoren duurzaamheid is voor functionarissen betrokken bij duurzaamheidsbeleid. Dit zijn vaak nieuwe functies en het netwerk is vooral gericht op uitwisselen van ervaringen en voor ActiZ om ontwikkelingen in beleid/wetgeving te toetsen. Contactpersoon: Lenard Markus, l.markus@actiz.nl 085-0772039.

14 jul 2020|VVT Nieuws, Wonen

Green Deal start Online Dialoog Voeding in de zorg

Green Deal Duurzame Zorg initieert een Online Dialoog ‘Duurzame en gezonde voeding in de Zorg’. Tot en met augustus kunnen deelnemers...

11 jun 2020|VVT Nieuws, Wonen

EED rapportage gecombineerd met routekaart

Voor eind 2020 moeten zorgorganisaties met meer dan 250 fte een tweede...

contactpersoon

1-DSC_0066-001
1-DSC_0306