Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Innoveren Nieuws

Subsidieregeling InZicht: aanmelden kan tot 1 september 2021

Kopieer de link
Link gekopieerd naar klembord

Het programma InZicht– Versnellingsprogramma gegevensuitwisseling Langdurige Zorg is beschikbaar voor leden van ActiZ, VGN en Zorgthuisnl. De subsidieregeling is gericht op het stimuleren van gestandaardiseerde, elektronische gegevensuitwisseling tussen zorgorganisaties in de care (VVT, GGZ en Gehandicaptenzorg) én met de cure (ziekenhuizen en huisartsen). De digitale gegevensuitwisseling gaat gefaseerd wettelijk verplicht worden. Het Bureau InZicht biedt gratis ondersteuning bij alle stappen van de subsidieaanvraag. Aanmelden kan tot 1 september 2021. De regeling loopt af eind 2022.

Inzicht logo

Digitale gegevensuitwisseling

Tot op heden blijkt in de zorg, van ziekenhuis tot wijkverpleging, verpleeghuis, huisartsen, gehandicaptenzorg, dat de noodzakelijke informatie wel wordt vastgelegd, maar zelden wordt gedeeld met de ‘volgende’ zorgverlener in het zorgnetwerk van de cliënt. Laat staan met de cliënt zelf. Digitale uitwisseling maakt het mogelijk voor zorgmedewerkers om steeds over actuele informatie te beschikken en is er minder kans op fouten omdat gegevens niet meer worden overgetypt. De modules Persoonlijke GezondheidsOmgeving (PGO) en eOverdracht gaan daar verbetering in aanbrengen.

Nu starten

Zorgorganisaties die de voordelen van deze subsidieregeling willen benutten, kunnen zich aanmelden door een email te sturen aan inzicht@minvws.nl. Deze aanmelding verplicht tot niets. De ervaren medewerkers van Bureau InZicht nemen  contact op voor gratis ondersteuning bij vragen.
De ervaring leert dat de subsidieaanvraag een aantal maanden in beslag neemt, bv. omdat tijd nodig is voor een contextanalyse, het overleg met samenwerkingspartners en het aanpassen van de interne werkprocessen. Wacht daarom niet te lang. Het gesubsidieerde project moet eind 2022 zijn afgerond.

Webinar terugkijken en animaties over de regeling

De drie brancheorganisaties hebben in 2020 de leden voorgelicht en geïnformeerd over de regeling. Een online basispresentatie kunt u terugkijken.
Er zijn drie korte animaties beschikbaar over de regeling zelf en de twee modules.

Verdiepingssessies

Na de voorlichtende bijeenkomsten blijft er de mogelijkheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen. Deze bijeenkomsten worden online georganiseerd.
Houd daarvoor de ActiZ agenda in de gaten of meld u nu al aan via
inzicht@actiz.nl.

Gratis deskundige ondersteuning

Er zijn deskundige en ervaren medewerkers beschikbaar in het Bureau InZicht. Zij staan zorgorganisaties met raad en daad bij. Deze ondersteuning is gratis voor leden.

Vanuit de drie brancheorganisaties is er voor deze regeling een helpdesk ingericht.
Voor ActiZ leden:
inzicht@actiz.nl of via Stefanie van Vliet tel. 06-39822738

ActiZ-leden vinden meer informatie  over de subsidieregeling InZicht op Mijn ActiZ.