VVT-Informatisering

Podcastserie Digitaal leiderschap

Dit is de ActiZ podcastserie over digitaal leiderschap. ActiZ ziet digitalisering als aanjager van toekomstbestendige ouderenzorg. Goed leiderschap in onze branche is essentieel om de beweging binnen de digitale transformatie te organiseren. ActiZ wil haar leden daarbij faciliteren. Met deze podcastserie geven we ideeën en inspiratie om digitalisering binnen uw eigen organisatie verder te brengen.

podcast k.jpg

Beschikbare podcasts:

Aflevering 2: Informatiebeveiliging

Informatiebeveiliging, is dat niet vreselijk saai? Dat is de eerste vraag aan Martina Bartelink die daar in deze podcast over vertelt. Zij legt vol enthousiasme uit waarom je er als bestuurder niet alleen iets mee moet, maar waarom je het ook in orde wílt hebben. Omdat je goede zorg wilt bieden. Waar hebben we het eigenlijk over als het gaat over informatiebeveiliging, en waar kun je als bestuurder dan beginnen? En waarom is de zorg zo interessant voor criminelen? Daarover gaat deze podcast. En ondertussen ontdekken we ook of Martina zelf het braafste jongetje (nou ja, meisje) van de klas is als het gaat over digitale veiligheid.

 

Bekijk:

Doe:

  • de cyberskillstest van AlertOnline. Hoe digitaal veilig is je eigen gedrag?

Lees:

 

Aflevering 1: Digivaardigheden

In deze eerste aflevering zoomen we in op een belangrijke voorwaarde om digitalisering en gebruik van zorgtechnologie in de organisatie succesvol te kunnen realiseren: digivaardigheden. Suzanne Verheijden van de coalitie Digivaardig in de zorg vertelt waarom digivaardigheden noodzakelijk zijn voor goede zorg en welke problemen zij regelmatig tegenkomt op de werkvloer. Wat is de rol van een bestuurder bij het digivaardiger maken van zijn of haar medewerkers? En welke positieve rol spelen digitale blunders daarbij?

 

 

 Bekijk:

Doe:

Lees:

Meer informatie over Digitaal Leiderschap

1-DSC_0963
Sane Boon-4k