VVT-Werkgeverschap

Aandachtspunten voor medewerkers: wat betekent het voor u?

Ondernemend Werknemerschap

Afspraken maken met uw werkgever
Bij Ondernemend Werknemerschap bepalen medewerker en werkgever samen welke afspraken zij maken. Dat is voor elke situatie anders. In het algemeen betekent het dat u als medewerker meer zelf gaat regelen. U bepaalt uw eigen rooster, heeft flexibele werktijden en deelt uw werk zelfstandig in, passend bij de wensen van uw cliënten en de situatie bij u thuis. Meestal wordt uw werk ook afwisselender. En u krijgt meer externe contacten, zoals met andere zorg- en dienstverleners.

U blijft in loondienst
U blijft in loondienst van uw werkgever bij Ondernemend Werknemerschap. Veel rechten blijven ook hetzelfde: pensioen, loondoorbetaling bij ziekte en een eventuele wachtgeldregeling. Toch verandert er wel het een en ander binnen uw arbeidsvoorwaarden en de uitbetaling van uw loon.

022_8596_OW-ZZG-1000x500

Uw arbeidsvoorwaarden worden aangepast
Bij Ondernemend Werknemerschap worden uw arbeidsvoorwaarden en loonuitbetaling aangepast. In de infosheet medewerkers: Veranderingen arbeidsvoorwaarden en loonstrook vindt u gedetailleerde informatie.

Niet vanzelf
De overgang naar Ondernemend Werknemerschap gaat niet vanzelf. U moet daar, samen met uw werkgever en collega’s, verschillende stappen voor zetten. Er is geen blauwdruk te geven, want elke situatie is anders, maar deze hand-out met vijf tips geeft u wel wat handvaten.

Lees meer over Ondernemend Werknemerschap