VVT-Wet en regelgeving
delen

Nieuwe set Zorg- en dienstverleningsovereenkomst en algemene voorwaarden

Met ingang van 1 januari 2017 is het gebruik van de nieuwe set Zorg- en dienstverleningsovereenkomst en algemene voorwaarden, voor overeenkomsten met cliënten die na 1 januari 2017 gesloten worden, een lidmaatschapsverplichting. Op de ALV van 25 mei 2016 is de nieuwe set Zorg- en dienstverleningsovereenkomst en algemene voorwaarden vastgesteld. De algemene voorwaarden waren als lidmaatschapsverplichting opgeschort. 
ActiZ heeft samen met BTN, Consumentenbond, LOC en NPCF de nieuwe set Zorg- en dienstverleningsovereenkomst en algemene voorwaarden ontwikkeld. De nieuwe set is in het najaar door de SER goedgekeurd. De nieuwe set bestaat uit een rijsttafel-model met één Zorg- en dienstverleningsovereenkomst inclusief Algemene module, die aan alle cliënten wordt verstrekt vanaf aanvang van de zorg en een aantal bijzondere modules die van toepassing zijn bij een specifieke zorgvraag van cliënt:

  • Bijzondere module Zorg met verblijf
  • Bijzondere module Kortdurend verblijf
  • Bijzondere module GRZ
  • Bijzondere module VPT en MPT
  • Bijzondere module Wijkverpleging
  • Bijzondere module BOPZ

PGB

De lidmaatschapsverplichting van het gebruik van de Zorg- en dienstverleningsovereenkomst en algemene voorwaarden voor PGB is door het bestuur geschorst. Vanaf 1 april bent u als zorginstelling bij levering van PGB-Wlz en PGB Wmo verplicht gebruik te maken van de modelovereenkomsten van SVB. Voor PGB-Zvw is het gebruik van de modelovereenkomsten niet verplicht. Lees meer hierover

 

Veelgestelde vragen

De meest gestelde vragen over Zorg- en dienstverleningsovereenkomst en algemene voorwaarden hebben wij voor u verzameld.
Bekijk hier de veel gestelde vragen.

 

 

Klik op de afbeelding om het pfd-document te downloaden. Voor het downloaden van het pdf-document is het zaak om in uw organisatie de nieuwste versie van Acrobat Reader DC te gebruiken (gratis te downloaden). In het pdf-document vindt u de mogelijkheid om deze als word-bestand te downloaden.

1-DSC_0143-001

Viviana Contreras Salazar