Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Voor ActiZ-leden

Ouderenzorg in Japan, lessons learned

Georganiseerd door:

ActiZ en WDTM (bracheorganisatie zorgtechnologie voor de care)

Nederland is niet uniek in de wereld als het gaat om vergrijzing en meer zorg moeten bieden met minder mensen. Vooral Japan loopt op ons voor, met nu al meer dan een kwart van de bevolking boven de 65 jaar. Hoe gaat de maatschappij en de zorg hiermee om? Welke lessen hebben zij al geleerd? Daarover gaan we in gesprek in dit webinar met gasten uit Japan en Nederland.

Omdat we tijdens dit webinar sprekers uit Japan te gast hebben, zal de voertaal Engels zijn!

Ook ActiZ is bezig met toekomstbestendige zorg, zoals ook in de 10 uitgangspunten voor toekomstbestendige zorg staan beschreven. Voor VVT organisaties zelf is er onder meer een visie Digitaal Denken en Doen om op korte termijn te werken aan het anders organiseren van de zorg. En met het programma praat vandaag over morgen roept ActiZ iedereen op om met elkaar in gesprek te gaan over ouder worden en wat dat van elkaar vraagt.

Japan loopt voor op Nederland als het gaat om vergrijzing. Wat kunnen we van hen leren?

Onder andere dhr. Ryoji Noritake, CEO en  Board Member van het Health and Global Policy Institute in Japan, is bereid ons te vertellen over de ervaringen in Japan: wat zijn best practices? Wat zijn de geleerde lessen en met welke vraagstukken worstelen zij nog? Wat adviseren zij ons gekeken naar wat er bereikt is in Japan en de Nederlandse zorg en samenleving? Daarover gaan we samen in gesprek.

Voor wie: iedereen die geïnteresseerd is, met name bestuurders en beleidsmakers