Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je naar iets specifieks op zoek? Vul hieronder je zoekterm in en we helpen je graag verder.

Data Webinar

Online cursus: ‘Datagedreven werken in de VVT'

Maak kennis met datagedreven werken

Kopieer de link
Link gekopieerd naar klembord
Twee jonge mensen staan voor een whiteboard

De ActiZ Academie organiseert op 9 en 30 september de online cursus Datagedreven werken in de VVT. Deze cursus bestaat uit twee webinars en is bedoeld voor alle ActiZ leden die meer willen weten over datagedreven werken. De cursus gaat in op wat datagedreven werken is, wat het je organisatie kan brengen en wat dat vraagt van je organisatie.

Voor wie? 

De inhoud van deze cursus is breed en daardoor interessant voor iedereen die meer wil weten over datagedreven werken. Denk aan bestuurders, directeuren, managers, beleidsmedewerkers, ICT-managers en controllers. De cursus is alleen toegankelijk voor ActiZ leden. 

De cursus gaat in op wat datagedreven werken inhoudt en wat daarbij komt kijken. Is het iets waar ook jouw organisatie serieus (verder) mee aan de slag wil?  

Ben je al een ervaren data-analist of -specialist? Dan zal deze cursus voor jou waarschijnlijk al veel bekende zaken bevatten en minder interessant zijn.

Hoe, waar en wanneer? 

De cursus is geheel online en bestaat uit twee webinars van maximaal 1,5 uur. Je schrijft je in voor de gehele cursus, dus voor beide webinars. Deze zijn op: 

  • Donderdag 9 september van 14.30-16.00 uur 
  • Donderdag 30 september van 14.30-16.00 uur 

In deze cursus vertellen ervaren consultants op het vlak van data science en analytics van Deloitte je meer over datagedreven werken. Er vindt interactie plaats door vragen in de chat, polls, en opdrachten. Je kunt de webinars (vooralsnog) niet terugkijken. 

Wat leer je in de cursus? 

Het eerste webinar gaat in op de vraag wat datagedreven werken is. Over datagedreven werken bestaan veel misverstanden, de trainer maakt aan de hand van voorbeelden duidelijk wat datagedreven nu eigenlijk is. Maar ook wat het vooral niet is. Daarbij wordt ingegaan op succesvolle voorbeelden die al zijn gerealiseerd binnen de VVT. 

Aan de orde komt: 

  • Wat is datagedreven werken wel, en wat niet? 
  • Wat is er mogelijk met datagedreven werken in de VVT? 
  • Wat betekent datagedreven werken voor je organisatie? 

Het tweede webinar gaat in op de elementen van datagedreven werken. Succesvol, datagedreven werken leunt op de volgende pijlers: strategie, mensen, proces, data en technologie. Je wordt gedurende de sessie meegenomen bij het verkennen van deze pijlers en de praktijk daarvan binnen je eigen organisatie. Welke facetten zijn belangrijk enw at zijn de valkuilen?

Aan de orde komt: 

  • Wat moet je doen om datagedreven werken tot een succes te maken in de praktijk? 
  • Wat moet je daarvoor regelen? 
  • Wat zijn pilaren of stappen die altijd aan de orde komen (zoals mensen, techniek, processen)?