nieuws

16 april 2015

Het ‘thuis gevoel’ in verpleeg- en verzorgingshuizen stijgt

Verpleeg- en verzorgingshuizen slagen er steeds beter in bewoners een ‘thuis gevoel’ te geven. Dat zeiden de Dames THe, Tineke van den Klinkenberg en Hetti Willemse, woensdag 15 april tijdens een feestelijke viering van de 100ste zorgvisite tegen hun gasten die uit alle geledingen van de ouderenzorg kwamen.

 

De Dames THe (Tineke van den Klinkenberg en Hetti Willemse) zijn de afgelopen vier jaar op bezoek geweest bij 100 verpleeg- en verzorgingshuizen. Tijdens deze “zorgvisites” besteden de Dames THe met name aandacht aan de vraag of het huis in kwestie als “thuis” voelt. Met als uitgangspunt de vraag “zou dit een fijne woonplek zijn voor mijn eigen moeder?” gaan zij door het hele land, van Sittard tot Siddeburen, op visite bij verpleeg- en verzorgingshuizen en delen THe-kopjes uit (maximaal 5) om hun beleving te waarderen.

 

Transparant en keuzevrijheid

ActiZ directeur Aad Koster was één van de gasten. “Het is mooi te horen dat  zorgorganisaties steeds meer bezig nadenken over hoe hun bewoners zich meer ‘thuis kunnen voelen’. Dat is een belangrijk aspect van de kwaliteit van zorg,” zegt Koster. De dames THé voelen zich gesterkt door de zorgbranche om door te gaan met hun THe visites en zoeken zelfs vrijwilligers om uit te breiden. Ook dat vindt Koster een goede ontwikkeling: “Dat past bij onze wens om transparant te zijn over de branche en keuze-informatie te bieden aan potentiële cliënten en hun familie.”

De resultaten van de 100 zorgvisites zijn in de vorm van recensies en honderden Thuis-Voelen-tips te vinden op de website www.zorgvisite.nl

 

Het gewone leven

Bij hun 100ste visite waren Van den Klinkenberg en Willemse op bezoek bij Humanitas in Deventer. Zij hadden gehoord over ‘de medewerker van het gewone leven’, die bijdraagt aan het creëren van een thuis gevoel in het woonzorgcentrum. ActiZ koos deze aanpak eerder al als ‘topmoment in de transformatie’.

 

Thuis

Ook voor ActiZ is ‘thuis’ een belangrijk thema. Het is van belang dat mensen zich thuis kunnen voelen waar ze willen wonen. Daarom gaat de nieuwste editie van het digitaal magazine over de zorg E-Zin & Zorg, een uitgave van ActiZ en Foodstep geheel over het thema ‘thuis’.

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie

Laatste nieuws