nieuws

09 juli 2015

Ruim €100 miljoen meer voor wijkverpleging in 2015

VWS heeft haar begroting voor 2015 bijgesteld op basis van wat er in 2014 werkelijk is uitgegeven. Voor de wijkverpleging betekent dit dat er een extra bedrag van €85 miljoen euro beschikbaar is.

 

Vrees voor wachtlijsten

De zorgorganisaties die zorg en ondersteuning in de wijk verlenen, ervaren veel druk op de budgetten. ActiZ krijgt al langere tijd signalen van haar leden dat dat zij hun budgetplafond dreigen te overschrijden en dat zorgorganisaties vrezen dat er als gevolg daarvan wachtlijsten ontstaan. De budgetplafonds zijn het gevolg van de bezuinigingen van het kabinet en de afspraken die hier landelijk over gemaakt zijn. In sommige gevallen betekent dit voor zorgorganisaties dat zij geconfronteerd worden met 20% minder budget dan in 2014.

 

Blij met meevaller
Omdat er ongeveer €35 miljoen voor wijkverpleging 2015 nog niet gecontracteerd is, betekent dit dat er nu in totaal nog ruim € 100 miljoen beschikbaar is. ActiZ is blij met deze financiële meevaller. Wij verwachten dat verzekeraars snel aan de slag gaan om aanvullende afspraken met zorgorganisaties te maken over deze extra middelen.

 

Lees meer voor leden

Laatste nieuws