nieuws

23 mei 2019Kwaliteit, VVT Nieuws

Wie leest mee met de ‘Wie-doet-wat-Wijzer’ voor een veilige zorgrelatie?

VWS ontwikkelt een beknopte ‘Wie-doet-wat-Wijzer’ in aanvulling op de Leidraad Veilige Zorgrelatie. Deze ‘Wijzer’ biedt een snel overzicht per betrokkene in de organisatie wat hij/zij kan doen voor een veilige zorgrelatie voor cliënten. De ontwikkelaars zoeken mensen uit de VVT, GGZ en GZ praktijk die mee willen lezen:   

  • de concept-wijzer komt 10 juni beschikbaar
  • meelezen kost naar verwachting ongeveer een half uur
  • aanvullend hierop volgt nog een telefonisch gesprek (max. ¾ uur) in de week van 17 tot 21 juni.

Achtergrond

De Leidraad Veilige zorgrelatie wordt op dit moment geactualiseerd. Directe aanleiding is de campagne die VWS dit jaar gaat houden over het Waarschuwingsregister Zorg en Welzijn. Dat register is één van de manieren om grensoverschrijdend gedrag en mishandeling door professionals jegens cliënten te voorkomen. De Leidraad Veilige zorgrelatie geeft aanbevelingen en hulpmiddelen om te werken aan bewustwording en preventie van grensoverschrijdend gedrag en mishandeling door professionals. Maar ook voor interventie als dat gedrag zich onverhoopt toch voordoet.

Antoinette Bolscher en Marie-Josée Smits zijn zowel verantwoordelijk voor het ontwikelen van de Leidraad alsook de beknopte 'Wie-doet-wat-Wijzer'. De ‘Wijzer’ biedt een snel overzicht per betrokkene in de organisatie wat hij/zij kan doen voor een veilige zorgrelatie voor cliënten. Daarbij gaat het om: medewerker, manager of coach, HR-functionaris, cliëntenraadslid, bestuurder, en opleider/trainer. Op één A4 zijn alle acties van de betrokkenen samengevat, en per betrokkene is er een korte toelichting bijgevoegd; daarin wordt ook verwezen waar in de uitgewerkte versie van de Leidraad meer informatie is te vinden. Zie de afbeelding voor een schematische opzet.

Belangstelling?

Heb je belangstelling om mee te lezen? Meld je dan aan bij Antoinette Bolscher antoinette.bolscher@hetnet.nl  Hier kun je ook voor vragen terecht.

Meer info over de Leidraad

wie-doet-wat-wijzer.PNG

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
1-DSC_0443-001

Veronique Tubée

Laatste nieuws