nieuws

10 oktober 2019VVT Nieuws, Wet en regelgeving

Wetsvoorstel BIG II definitief van tafel

Minister Bruins heeft de Tweede Kamer laten weten dat hij het wetsvoorstel voor BIG II intrekt. Op verzoek van minister Bruins van Medische Zorg voerde Alexander Rinnooy Kan als verkenner gesprekken met alle betrokkenen bij het wetsvoorstel BIG II. Uit de verkenning blijkt dat het draagvlak voor het wetsvoorstel inmiddels zo goed als verdwenen is.

De Brancheorganisaties zorg (BoZ), waar ActiZ deel van uitmaakt, vinden het belangrijk dat de grote onrust die door het wetsvoorstel en bijbehorende overgangsregeling was ontstaan, nu kan worden weggenomen en dat een nieuwe start kan worden gemaakt.

Minister Bruins zal partijen enige tijd bieden om zich te beraden op de adviezen van Rinnooy Kan en hen daarna uitnodigen voor een gezamenlijk gesprek, om te bezien of en hoe een vervolgproces tot stand kan komen. De brancheorganisaties zullen zich eerst met hun leden beraden op de adviezen van de heer Rinnooy Kan en gaan op basis daarvan in op de uitnodiging van de minister voor een vervolggesprek.

Klik hier voor de inbreng van de BoZ in het gesprek met Rinnooy Kan. Lees hier eerdere berichtgeving van ActiZ over de Wet BIG II.

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
Karin de Poorter

Laatste nieuws