30 maart 2020Informatisering, VVT Nieuws

Financiële impuls voor creatieve oplossingen

Via ZonMw is de mogelijkheid geopend om een financiële bijdrage aan te vragen voor creatieve oplossingen bij covid-19 problematiek. In de zorg en ondersteuning aan zieke en kwetsbare mensen zijn er in deze crisis tekorten en obstakels. Vaak ontbreken binnen de huidige mogelijkheden nog effectieve(re) maatregelen en hulpmiddelen, en de wetenschappelijke onderbouwing of praktische uitwerking voor out-of-the-box oplossingen. Juist nu is er grote behoefte aan creativiteit en slimme ideeën, die buiten de bestaande paden bijdragen aan het tackelen of voorkomen van de vele knelpunten.

Deze creativiteitsimpuls staat open zonder deadline en is aanvullend naast de al bestaande extra noodregeling SET (zie daarvoor ook dit bericht) en de NZa-verruiming voor zorg-op-afstand.

De regeling voorziet in de volgende stimulering:

  1. Startimpuls
    Voor een startimpuls kunt u budget tot € 7.500,- (inclusief BTW) aanvragen. Deze impuls is bedoeld voor het uitwerken en eventueel toepassen piloten van uw idee.
  2. Projectimpuls
    Voor een projectimpuls kunt u budget van € 7.500,- tot € 15.000,- (inclusief BTW) aanvragen. Belangrijke voorwaarde voor deze projectimpuls is dat de creatieve oplossing aannemelijk voorziet in de behoefte van de doelgroep.

Voor de inhoud van de regeling zie Creatieve oplossingen aanpak coronavirus (COVID-19).

 

1-DSC_0407-001

Laatste nieuws