02 juni 2020Informatisering

Kijk op Covid-19: Nu met regionale cijfers

Kijk op Data, het dataplatform van ActiZ, heeft de tegel Kijk op Covid-19 uitgebreid: naast de voorspellingsmodule zijn er vanaf deze week ook regionale cijfers over de ziekenhuisopnames en overledenen per regio te vinden, en links naar belangrijke Covid-datasites. En dat alles in een nieuw design!

Kijk op Covid-19 is begin april beschikbaar gekomen, is nu uitgebreid en kent inmiddels drie onderdelen:

  • Voorspelling geeft u een predictie van het aantal besmettingen in uw organisatie op basis van de huidige situatie. Dit onderdeel was al beschikbaar, en het model is nu weer verfijnd met een methode, ontwikkeld door Harvard, het zg ‘SIR’-model. Lees meer

  • Regionale cijfers biedt, in een handige interactieve visual, zicht op ziekenhuisopnames en overledenen per regio. Dit onderdeel is nieuw. Het geeft u gegevens in handen waarmee u voor uw eigen situatie nog beter kunt inschatten hoe deze zich ontwikkelt. Deze regionale cijfers zijn overigens ook door niet-leden te raadplegen vanaf de homepage van Kijk op Data via het tabblad Covid-19

  • Links is ook een nieuw onderdeel. Het wijst de weg naar belangrijke Covid-10-datasites, van het RIVM en NICE.

Wat ook nieuw is, is de vormgeving! We zijn trots op ons design in de nieuwe ActiZ huisstijl met overzichtelijke tabbladen en tegels. Zowel de vertrouwde producten als de nieuwe dashboards zijn er te vinden. En er staat de komende periode meer op de ontwikkelagenda: in samenspraak met leden ontwikkelen we nieuwe producten en verfijnen we de bestaande tools.

Kortom, neem snel een Kijkje (op Data)!

En heeft u vragen of suggesties over ActiZ Kijk op Data? Neem dan contact op met de helpdesk via kijkopdata@actiz.nl of 085 - 077 20 70. Zij helpen u graag op weg en inventariseren de wensen. 

Martijn Gorter 4k
Informatisering

Martijn Gorter

Laatste nieuws