17 maart 2020VVT Nieuws, Werkgeverschap

Oproep aan minister Koolmees: schort WW-boete op voor continuïteit van zorg

In een brief aan minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid verzoeken werkgeversorganisaties in de zorg om opschorting van de WW-boete. De werkgeversorganisaties, waaronder ActiZ, die zijn verenigd in de Brancheorganisaties Zorg verzoeken de minister dringend de maatregel ‘tijdelijke oproepovereenkomst met als sanctie het hoge WW tarief van plus 5%’ op te schorten. Deze maatregel zet de continuïteit van zorgverlening onnodig onder druk.

Het coronavirus heeft een ongekend grote impact op de zorgverlening binnen alle zorgbranches. Op alle beschikbare medewerkers wordt meer dan ooit een extra beroep gedaan om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Dit moet echter gebeuren met (steeds) minder personeel dan gebruikelijk, wegens het toenemende verzuim van werknemers met ziekteverschijnselen, en vrijwel geen ondersteuning door vrijwilligers en familie.

Dit extra beroep op de nog beschikbare medewerkers betekent de komende periode dat op grote schaal nog meer inzet van hen gevergd wordt boven de contractueel afgesproken arbeidsduur. Dit moet uiteraard betaald worden. Niet straks, maar nu en zonder boete voor werkgevers.

Download hier de brief aan de Minister.

Remco Rog
ActiZ logo RGB
ActiZ Persvoorlichting

Laatste nieuws