20 februari 2020Informatisering, VVT Nieuws

Succesvol digitaal werken, hoe organiseer ik dat?

Hebben u en uw medewerkers last van uw trage WiFi? Twijfelt u over de veiligheid van uw ICT netwerk? Vraagt u zich af hoe u uw cliënten kunt voorzien van digitale televisie? Staat u aan de vooravond van omvangrijke investeringen in uw ICT? De handreiking Netwerkinfrastructuur geeft inzicht in het verband tussen de netwerkinfrastructuur en technologische toepassingen binnen een zorgorganisatie.

Niets is zo frustrerend voor medewerkers als trage en ingewikkelde ICT-applicaties en internetverbindingen die afbreuk doen aan positieve ervaring. Eén van de belangrijke oorzaken van het falen van nieuwe technologie is, naast het veranderkundig proces, de onderliggende netwerkinfrastructuur. Deze infrastructuur is vaak niet ondersteunend (meer) aan de gebruikte technologie en daarmee ook niet ondersteunend aan het primaire zorgproces én het werkplezier van de medewerkers.

Handreiking Netwerkinfrastructuur

Een handreiking geeft inzicht in het verband tussen de netwerkinfrastructuur en technologische toepassingen binnen een zorgorganisatie. Daarnaast biedt het handvatten om dit onderwerp te agenderen in de eigen zorgorganisatie en te komen tot een generieke basisinfrastructuur die past bij uw zorgorganisatie en uw medewerkers faciliteert bij het werken met de ICT van nu en morgen.  

De handreiking is opgesteld door Wijtz en Coreon in opdracht van ActiZ en VGN.

Workshop in april

Wilt u direct aan de slag? Op 15 april van 13.00 uur tot 17.00 uur (vanaf 12.30 uur inlooplunch) organiseren ActiZ en VGN een workshop voor bestuurders bestuurders én ICT-beslissers (aanwezigheid van de bestuurder is hierbij wel van belang), bij ActiZ, Oudlaan 4 te Utrecht. Wilt u uw betrokken staf/MT lid meenemen? U kunt dit aangeven bij de aanmelding.

Meld u zich hier aan voor de Workshop Netwerkinfrastructuur.

1-DSC_0927-001
I.

Inge Steinbuch-Linstra

Laatste nieuws