nieuws

11 oktober 2019VVT Nieuws, Werkgeverschap

IK ZORG. Vanaf 14 oktober op televisie

Aandacht, waardering en begrip voor zorgprofessionals en voor werken in de zorg realiseren. Dat is het doel van de campagne IK ZORG. De afgelopen tijd was het wat stil rondom de campagne, maar vanaf 14 oktober staan zorgprofessionals weer volop in de belangstelling in tv-commercials, op abriposters en social mediakanalen. In de eerste reeks tv-commercials staan Jolanda (Zorggroep ter Weel Goes), Sabine (ZZG Zorggroep Nijmegen) en Kaat (Warande Ouderenzorg Zeist) centraal.

Tv uitzendingen

De tv-commercials starten op 14 oktober met een uitzendschema van 3 weken zichtbaar, 2 weken niet-zichtbaar en 3 weken zichtbaar. Dit betekent ook landelijke zichtbaarheid tijdens de Nationale Carrièredagen Zorg en Welzijn, die plaatsvinden in de Jaarbeurs in Utrecht op 22 en 23 november a.s. Het gaat om korte commercials, die op verschillende momenten in hetzelfde reclameblok terugkomen. Per reclameblok zijn verschillende duo’s (zorgprofessional met cliënt en/of 2 collega’s) te zien die trots en waardering uitstralen; naar elkaar, over de zorg, over de professional, over het vak. De reclameblokken liggen rondom programma’s waarnaar veel vrouwen kijken, die nog steeds een belangrijke doelgroep zijn voor zorg en welzijn.

Hartverwarmende reacties

Inmiddels zijn de tv-commercials voorgelegd aan een zogenaamde test-kijkersgroep. Daaruit kwamen hartverwarmende reacties. Professionals uit zorg en welzijn zijn erg verheugd dat hun werk eindelijk weer eens positief in beeld werd gebracht. Andere ‘meekijkers’ zijn geroerd omdat hun moeder of partner in een verpleeghuis verblijft en daar warme en liefdevolle zorg krijgt. Er is veel herkenning op het beeld dat wordt neergezet.

Ontdek de zorg

De campagne IK ZORG. is gekoppeld aan het platform www.ontdekdezorg.nl. Dit platform krijgt een upgrade om meer interactie met de zorgprofessionals uit de nieuwe campagne tot stand te brengen. Voor zorgorganisaties is er een toolkit beschikbaar met alle campagnematerialen.

Ontdekdezorg.nl laat zien hoe divers en breed het werkveld zorg & welzijn is en helpt geïnteresseerden in een baan in zorg & welzijn op weg met inspiratie, informatie en vacatures. Niet alleen het werken in zorg & welzijn is divers, ook de mensen die er werken: qua opleiding, achtergrond, leeftijd en interesse. Allemaal professionals die met recht trots zijn op hun vak en dit door hun persoonlijke verhalen delen. Betere ambassadeurs kan zorg & welzijn zich niet wensen.

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
Jacqueline Donga

Jacqueline Donga

Laatste nieuws