nieuws

24 september 2019Informatisering, VVT Nieuws

Bepaal de uitdagingen van de toekomst met de scenariogame

Als vervolg op de ontwikkeling van toekomstscenario’s van de langdurige zorg heeft Jester Strategy in samenwerking met Actiz een game ontwikkeld. Hiermee kunt u voor uw organisatie of regio - per scenario - de uitdagingen bepalen en bespreken. Via een persoonlijk account krijgt u toegang tot de game.

De scenario’s zijn eerder ontwikkeld in samenspraak met bestuurders, medewerkers en stakeholders (zie hier).

Ontwikkelingen zoals een veranderende maatschappij, een aanpassende rol van de overheid en een nieuwe generatie ouderen vormen de basis voor vier mogelijke toekomstscenario’s voor zorgorganisaties. Ieder scenario geeft zorgorganisaties een heel ander perspectief op de toekomst van de langdurige zorg, terwijl alle scenario’s denkbaar zijn.

De game

Welk scenario realiteit wordt weten we niet. Wel kunnen we ons voorbereiden. Hiervoor heeft ActiZ als vervolg op de ontwikkeling van de toekomstscenario’s een scenariogame ontwikkeld, in samenwerking met Jester Strategy. Het is een hulpmiddel om stil te staan bij de uitdagingen die bepaalde scenario’s met zich mee brengen.

Wat gebeurt er

Met de scenariogame gaat u met elkaar in gesprek over de toekomst van de ouderenzorg, met als resultaat: relevante uitdagingen en perspectieven om samen verder te verkennen.

Het gesprek over de toekomst is de kern van de scenariogame. Aan u en uw team de opdracht om hier vanuit eigen kracht en positie op te reageren, om ook in 2030 de beste zorg te kunnen bieden.

Aanmelden

Als lid van ActiZ kunt u via een mail aan Henny Mulders uw persoonlijke account aanvragen (h.mulders@actiz.nl).

Doet u mee?

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
1-DSC_0443

Laatste nieuws