nieuws

15 april 2019VVT Nieuws

Innovatiekracht het grootst in de zorgsector

De innovatiekracht van zorgorganisaties is groot ten opzichte van topsectoren zoals energie, chemie, transport en tuinbouw. Dit blijkt uit de FWG Monitor Innovatiekracht. ActiZ is trots dat de zorg in de breedte het goed doet.

FWG Monitor Innovatiekracht

De FWG Monitor Innovatiekracht is een onderzoek waarmee FWG voortborduurt op eerder onderzoek onder topsectoren in Nederland. Maar liefst 74% van de deelnemende zorgorganisaties valt in de categorie ‘koploper’ of ‘ontwikkelaar’, terwijl in de topsectoren de meeste bedrijven als ‘volger’ worden geclassificeerd.

De zorg scoort zowel op technologische als sociale innovatie hoog. De marktbenadering van zorgorganisaties is actiever dan die van bedrijven in de topsectoren. Denk hierbij aan het aanbieden van nieuwe zorgproducten of -diensten en het inzetten van nieuwe communicatiekanalen om cliënten of patiënten te bereiken.

Deelnemers

Aan het onderzoek namen 93 zorgbestuurders uit verschillende branches deel, waarvan 31,2% uit de VVT sector. Bijzonder aan het onderzoek is dat bestuurders aanvullend hun persoonlijke innovatieprofiel in kaart lieten brengen. Hieruit kwam een intrinsieke motivatie om te vernieuwen duidelijk naar voren.

Reactie ActiZ

ActiZ is trots dat de zorg in de breedte aan het innoveren is! Nodig voor de realisatie van de juiste zorg op de juiste plek op het juiste moment, de kanteling naar positieve gezondheid en de cliënt aan het roer van zijn eigen leven.  

Meer informatie

 

1-DSC_0927-001
I.

Inge Steinbuch-Linstra

Laatste nieuws