nieuws

02 april 2019VVT Nieuws, Zorg

Actie-onderzoek voor lokale netwerken

Lokale netwerken rondom ouderenzorg kunnen bij het programma Langdurige Zorg en Ondersteuning subsidie aanvragen om zich verder te ontwikkelen. Bij een van deze subsidies (de uitwerkingssubsidie) is ervoor gekozen om praktijkgericht actieonderzoek in te zetten.

Binnen het programma Langdurige Zorg en Ondersteuning (LZO) (ZonMw) worden lokale netwerken ondersteund; netwerken van (zorg)professionals die samenhangende ouderenzorg bieden en die zich verder willen ontwikkelen. Een van de subsidiemogelijkheden is de uitwerkingssubsidie voor lokale netwerken (fase II, aanvraag-deadline 30 april).

Praktijkgericht actieonderzoek

Met deze uitwerkingssubsidie kunt u met uw netwerk ‘actieonderzoek’ gaan doen. Actieonderzoek is een sterk praktijkgerichte benadering van onderzoek en werkt met lokaal-maatwerk gerichte methodes. Bij actieonderzoek gaan veranderen, leren en kennisontwikkeling hand in hand. Actieonderzoek is participatief, cyclisch en reflexief. Daarbij is er voortdurend aandacht voor de unieke context. Het sluit daarmee ook heel goed aan bij de benaderingen vanuit ‘lerende netwerken’.

Zie ook het eerder bericht over fase-I van dit programma op 5 februari.

1-DSC_0407-001

Laatste nieuws