nieuws

31 januari 2019Kwaliteit, VVT Nieuws

Aanbod voor zorgorganisaties die aan de slag willen met voeding

Zou u graag binnen uw organisatie meer aandacht aan eten, drinken en gastvrijheid willen besteden, maar weet u nog niet hoe? Het Pact voor de Ouderenzorg organiseert in maart 2019 een grote bijeenkomst waarin ‘voedingspartijen’ en zorgaanbieders bij elkaar komen om te kijken of er samenwerking mogelijk is. Als u interesse heeft kunt u zich opgeven. 

Het Pact voor de Ouderenzorg heeft een aantal voedingspartijen verzameld die experts zijn op het gebied van voeding voor ouderen en geïnteresseerde zorgorganisaties willen helpen hun ambities op het gebied van voeding te realiseren. Ze ondersteunen op basis van eerdere best practices. Het gaat daarbij bijvoorbeeld om het realiseren van een restaurant voor de hele buurt in een verpleeghuis, het aanbieden van een ander toegankelijker aanbod van eten (bijv. finger food) voor de zwaarste doelgroep in verpleeghuizen of het organiseren van een lokale productielijn voor duurzaam en gezond voedsel. 

Achtergrond van het aanbod

In het Pact van de Ouderenzorg is VWS momenteel op zoek naar zorgorganisaties in de langdurige zorg die aan de slag willen met voeding.

Het Pact-team probeert de potentie van het netwerk van 210 en Pactpartijen te benutten voor de ouderenzorg. Zij kiezen elke 4-6 maanden een thema uit. Voor de komende maanden is dat ‘aandacht voor eten’. Het doel is om partijen op dit thema te verbinden tot nieuwe samenwerkingen. Het Pact-team gaat actief op zoek naar partijen met een hulpvraag en partijen die daarbij kunnen helpen. 

Aanmelden

Als u interesse heeft kunt u een mail sturen naar het Pac-team met uw interesse en behoefte. Zij nemen dan contact met u op. Zij onderzoeken met u uw ambitie en brengen u in contact met voedingspartijen. Dit gebeurt in ieder geval tijdens een bijeenkomst op 26 maart (waarbij de minister ook aanwezig zal zijn). 

Aanmelden kan via pactouderenzorg@minvws.nl.

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
1-DSC_0443

Laatste nieuws