nieuws

05 december 2018Kwaliteit, VVT Nieuws

Publicatie Radicale vernieuwing verpleeg(huis)zorg

Écht aansluiten bij wat voor bewoners en naasten van waarde is betekent voor alles en iedereen anders kijken en doen. Dat is voelbaar en zichtbaar. En steeds meer de praktijk. 300 mensen uit zorgorganisaties betrokken bij de beweging Radicale vernieuwing verpleeg(huis)zorg deelden 12 november tijdens een landelijke inspiratiebijeenkomst praktijkvoorbeelden die zijn gebundeld in een publicatie.  

Uit de voorbeelden na een kleine twee jaar vernieuwen komen duidelijke trends naar voren:

  • ‘Welzijn’ is op vrijwel alle niveaus in verpleeghuizen en ook in organisaties daaromheen een leidend gespreksonderwerp geworden.
  • In steeds meer zorgorganisaties zijn mensen zowel in huiskamers, op de verschillende werkvloeren áls aan bestuurstafels structureel in gesprek over wat ertoe doet voor bewoners en hun naasten. En over hoe je daar met elkaar verder invulling aan kunt geven. Zó, dat bewoners zich prettiger voelen en medewerkers hun werk met meer plezier kunnen doen.
  • Meer en meer bewoners, naasten en medewerkers in de beweging ervaren een toename van persoonlijke aandacht.
  • Waar 'hoe het altijd ging’, afspraken, verhoudingen, regels en systemen onwrikbaar leken, ontstaat beweging. Niet vanzelf, het vergt doorzetten en steeds weer lef. Maar er ontstaan nieuwe gewoontes. Zoals vaker stilstaan en de vragen stellen: kan dit ook anders, vanuit wat bewoners en naasten willen? En wat kan ik hier zelf aan doen?

laat hier een reactie achter

Naam
E-mail
Reactie
1-DSC_0443

Laatste nieuws