nieuws

03 december 2018

‘Mijn kennis van heftig gedrag is van meerwaarde’

Miranda Beekelaar, 42 jaar uit Leersum, bezocht de open avond op de Christelijke Hogeschool Ede om meer te horen over de modulaire opleiding Verpleegkundige. Ze hoeft niet lang na te denken. ‘Er is nog veel te ontdekken in de zorg.’

“Ik ben vorig jaar december begonnen als zij-instromer in de zorg. En dat is super leuk. Ik moet nu relevante zorgdiploma’s gaan halen anders kom ik niet verder. Ik ben opgeleid als accountant, maar heb de afgelopen tien jaar gewerkt in de dak- en thuislozenopvang. Door de transitie van de AWBZ naar WMO vond ik dat ik mijn werk niet meer kon doen, zoals ik het zou willen doen. Sindsdien ben ik gaan werken in een verpleeghuis. Ik werk nu als helpende, maar mijn ambitie ligt meer om casemanager dementie of sociaalpsychiatrisch verpleegkundige te worden in de GGZ. Bij mijn huidige werkgever zijn er geen faciliteiten om mij te begeleiden op hbo-niveau dus ik ben ook snel op zoek naar nieuw werk waar ik dat wel kan combineren. Wat kan de werkgever van mij leren? Ik heb veel ervaring opgedaan met gedragsproblematiek in de maatschappelijke opvang. Mijn kennis van heftig gedrag is een absolute meerwaarde.”

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Miranda tekent over haar werk en plaatst deze stripjes, met een klein verhaaltje, op Instagram. Je kunt haar volgen op @Newbienurse.

Meer weten over hoe de Christelijke Hogeschool Ede het volwassenonderwijs inricht? Klik hier

----------------------------------------------------------------------------------------------------

Miranda Beekelaarfoto: Miranda Beekelaar
Jacqueline Donga

Laatste nieuws